Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect la Ministerul Educației - Cu cât vor crește bursele pentru elevii din învăţământul profesional

AP
bani

Bursele elevilor din învăţământul profesional ar putea creşte de la 200, la 250 de lei, potrivit unui proiect supus dezbaterii publice de Ministerul Educației, unul dintre scopurile majorării fiind scăderea abandonului şcolar al elevilor şi asigurarea accesului egal la educaţie.

“Prezentul proiect de act normativ propune majorarea cuantumului bursei profesionale pentru frecventarea învățământului profesional, inclusiv dual, pentru nivelul 3 de calificare profesională, de la 200 lei la 250 lei lunar. (...) Acordarea „Bursei profesionale” confirmă preocuparea Ministerului Educației Naționale, a Guvernului României pentru asigurarea accesului egal la educaţie şi formare profesională, sporind şansele pentru integrare socială a absolvenților acestei forme de educație și formare profesională”, se arată în proiectul de lege supus dezbaterii de către Ministerul Educației, scrie Mediafax.

De asemenea, potrivit sursei citate, majorarea bursei mai are scopul de a creşte atractivitatea pentru elevii din gimnaziu pentru a opta pentru învăţământul profesional și sporirea interesului părinţilor pentru a-şi ghida copiii către învăţământul profesional.

Citește și: Omul lui Băsescu a EXPLODAT la adresa lui Dragnea: 'Gestul de ieri, cu trimitere la președintele Iohannis, este de nepermis'

Proiectul de act normativ este pus în dezbatere publică până pe 9 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.