Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect pentru exproprierea a 270 de imobile pentru construirea drumului de legătură A1 Arad - Timişoara - DN 69

drum

Ministerul Transporturilor a pus în transparenţă decizională un proiect pentru exproprierea a 270 de imobile de pe Drumul de legătură A1 Arad -Timişoara - DN 69 iar valoarea despăgubirilor propuse se ridică la 8,45 milioane de lei.

Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Drum de legătură Autostrada A1 Arad - Timişoara - DN 69" a fost pus vineri în transparenţă decizională, iar data limită pentru primirea observaţiilor este 18 august 2020, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Decizie radicală luată de luptătorul K1 Cătălin Moroşanu! Pentru ce funcție candidează

"Pentru prezentul proiect de Hotărâre a Guvernului se propune aprobarea sumei de 8.450.000 lei necesară despăgubirilor imobilelor proprietate privată care urmează a fi supuse procedurii de expropriere, respectiv pentru un număr de 270 de imobile, în suprafaţă totală de 1.562.582 mp în conformitate cu anexa nr. 2 la proiectul de act normativ", se spune în document.

Potrivit unor informaţii publicate de CNAIR în luna aprilie a acestui an, obiectivul proiectului referitor la drumul de legătură autostrada A1 Arad-Timişoara-DN69 este realizarea conexiunii autostrăzii A1 cu oraşul Timişoara şi alte drumuri naţionale şi judeţene conexe, în vederea descărcării traficului rutier de pe autostrada Arad-Timişoara.

Citește și: Gabriela Firea lansează un nou atac dur la adresa Guvernului: Minciuna a ieșit la suprafață

Astfel, se are în vedere construirea a 10 km de drum nou, construirea a 2 poduri şi 6 pasaje şi reducerea timpului de parcurs pe reţeaua TEN-T centrală cu 8 minute.

Valoarea totală a proiectului depăşeşte 260 milioane de lei şi va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuţia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune, 15% contribuţia proprie, restul reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului este de 105 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.