Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect pentru un 'program national' de reintegrare a romanilor din Diaspora

romanian dream

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu doreste sa inceapa o colaborare cu parlamentarii din Romania pentru a contura un 'program national' care sa atraga si sa reintegreze romanii din Diaspora pe piata muncii din tara.

„Am locuit în străinătate timp de 9 ani și am ajuns să cunosc foarte bine nevoile românilor care lucrează peste hotare. Foarte mulți, așa cum arată și unele sondaje, ar reveni în țară pe un salariu mai mic, atât timp cât ar avea garanția unei slujbe decente. Iar tinerii sunt interesați în mare măsură de posibilitatea de a avansa în carieră, chiar dacă la început venitul nu s-ar apropia de unul obținut în Occident.

Trebuie să înțelegem că acești români care au reușit să se stabilească în Diaspora nu vor reveni în România în lipsa unor inițiative menite să-i încurajeze. De aceea, avem nevoie de un program național pentru românii care se întorc în țară!

Un astfel de program național poate presupune recunoașterea mai rapidă a diplomelor, calificărilor și experienței profesionale. Poate să însemne, totodată, o integrare mai ușoară în sistemul educațional pentru copiii familiilor plecate, dar și diverse măsuri de consiliere profesională. Iar fondurile europene reprezintă o sursă bună pentru a demara un astfel de program, după cum și Comisia Europeană mi-a indicat în urma uneia dintre interpelările mele la Bruxelles. Ca eurodeputat, voi colabora cu mai mulți membri ai Parlamentului național pentru a transpune astfel de soluții într-o inițiativă legislativă”, susține europarlamentarul PSD.

Victor Negrescu subliniază, intr-un comunicat de presa remis stiripesurse.ro, că „beneficiile întoarcerii românilor în țară sunt evidente și multiple: creștere economică, forță de muncă, expertiză suplimentară în domenii cheie pentru viitorul nostru, apariția de noi IMM-uri și, implicit, a locurilor de muncă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.