Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiect: PNL propune un regim strict pentru reclamele la jocurile de noroc

PNL

Mai multi deputati liberali au depus la Camera un proiect de lege prin care se interzic reclamele în audiovizual la jocurile de noroc, aceasta publicitate urmând sa fie permisa numai în interiorul spatiilor destinate jocurilor de noroc si în publicatiile de specialitate.

Proiectul de lege prevede introducerea în Legea 148/2000 privind publicitatea a unui nou articol, care spune ca 'publicitatea pentru jocurile de noroc este permisa doar în interiorul spatiilor în care se organizeaza jocuri de noroc si în publicatiile de specialitate din domeniul jocurilor de noroc'.

Acelasi proiect mai prevede introducerea unui aliniat nou în Legea audiovizualului, care precizeaza: 'comunicarile comerciale audiovizuale destinate jocurilor de noroc sunt interzise'.

Potrivit initiatorilor, în ultimii ani, activitatea de organizare si exploatare a jocurilor de noroc a capatat o amploare deosebita în România, devenind un domeniu care necesita o reglementare clara datorita riscurilor pe care le implica.

'Unul dintre aceste riscuri îl constituie dependenta creata de jocurile de noroc, denumita si ludomanie. Este de notorietate cazul a doi frati din Iasi care s-au sinucis la interval de câteva zile din cauza datoriilor acumulate ca urmare a participarii la jocurile de noroc. Prezenta lege porneste de la modelul legislativ utilizat de legiuitorul român în cazul produselor din tutun, urmarind sa limiteze totodata promovarea unei activitati ce poate reprezenta un risc real pentru numerosi consumatori, în special tineri', se arata în expunerea de motive a proiectului de lege.

Initiativa este semnata de cinci deputati PNL, printre care si Maria Grecea, si se afla în dezbatere publica pe site-ul Camerei Deputatilor pâna pe 19 mai.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.