Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectie de film pe teme rasiale, gazduita de Obama la Casa Alba

selma

Preşedintele american, Barack Obama, găzduieşte vineri, la Casa Albă, o proiecţie specială a filmului "Selma", una dintre peliculele nominalizate la premiile Oscar din acest an, relatează vineri BBC.

Filmul descrie marşul din 1965, între Selma şi Montgomery (Alabama) condus de Martin Luther King Jr, pentru a asigura dreptul la vot pentru comunitatea afro-americana, in lupta pentru drepturi civile egale intr-o perioada marcata de rasism.

Evenimentul organizat de presedintele american vine in contextul in care anul trecut au existat numeroase tensiuni rasiale in SUA in urma mai multor incidente in care cetateni de afro-americani au fost ucisi de catre fortele de ordine. Aceste incidente au dus la proteste de amploare, mai ales dupa ce justitia i-a declarat nevinovati pe politisti.

"Selma" este una dintre nominalizările la Oscarurile din acest an pentru categoria "cel mai bun film", alături de şapte alte pelicule, printre care "Birdman", "Boyhoood" şi "The Grand Budapest Hotel".

Actorii şi membrii echipei de filmare, inclusiv regizoarea Ava DuVernay, sunt aşteptaţi să participe la proiecţia de vineri.

Filmul a primit doar două nominalizări pentru Oscar, una pentru "cel mai bun film" şi alta pentru "cea mai bună melodie originală", "Glory", semnată de John Legend şi Common.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.