Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiecţii ale unor animaţii de Raluca Popa, la galeria Gaep

11 animatie

O sesiune specială de proiecţii ale unor animaţii de Raluca Popa va avea loc sâmbătă, între orele 15.00 şi 19.00, la galeria de artă Gaep din strada Plantelor, Bucureşti, potrivit news.ro.

Bazate pe desene făcute de tatăl artistei la mijlocul anilor '60, aceste animaţii transformă desenul static în mişcare.

Raluca Popa a desenat siluetele din toate unghiurile şi apoi a creat prin tehnica animaţiei o mişcare circulară ce lasă impresia că o cameră de filmat invizibilă s-ar roti în jurul lor.

Desenele sunt studii în creion asupra siluetei umane. Odată ce le-a descoperit, artista şi-a dorit să lucreze cu sau în legătură cu aceste desene şi şi-a dat seama că dacă s-ar învărti în jurul lor cu o cameră de filmat invizibilă, ar fi ca şi când le-ar analiza şi ar vedea acele părţi care altminteri rămân ascunse. Aşa a ajuns la decizia de a realiza „o animaţie clasică în creion, desenând siluetele originale din toate unghiurile pentru a completa, prin desen, rotaţia lor”.

„Poate prin animaţie încerc să amplific familiaritatea pe care o au desenele iniţiale? Imaginile familiare din trecut ies la suprafaţă într-o nouă formă. Este o rotaţie în timp - o întoarcere în timp - şi o creare de spaţiu, un spaţiu rotund”, spune Raluca Popa.

Intrarea este liberă.

Evenimentul marchează finalul proiectului „Time Lines”, care constă în trei expoziţii online şi diverse evenimente colaterale online şi offline, axate pe practicile artiştilor Ignacio Uriarte, Raluca Popa şi Răzvan Anton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.