Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul ”365 de zile de emoții românești în Republica Cipru”

Ambasada Romaniei in Cipru Facebook

„365 de zile de emoții românești în Republica Cipru„, scrie Ambasadorul României în Cipru pe pagina sa de socializare.

Cele mai importante orașe din Republica Cipru au fost iluminate în culorile Tricolorului de Ziua Națională a României. La 1 decembrie 2021, Ambasada României în Republica Cipru, cu susținerea autorităților cipriote, a lansat proiectul “ 365 de zile de emoții românești în Republica Cipru”. Proiectul a debutat pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, prin iluminarea a patru clădiri simbol din trei mari orașe din Republica Cipru. Astfel, Primăria din Limassol și Galeria Municipală din Larnaca au fost iluminate în culorile Drapelului Național al României.

Cel mai emoționant moment a avut loc în capitala Nicosia, unde renumita Piață a Libertății – Eleftheria Square, a strălucit în culorile tricolorului. Piața Elefheria este adiacentă Zidurilor Venețiene ale vechii cetăți Nicosia, construită în Evul Mediu și reconstruită la mijlocul secolului al XVI-lea de către Republica Veneția. Zidurile sunt încă în mare parte intacte și sunt printre cele mai bine conservate fortificații renascentiste din Estul Mediteranei.

La rândul său, clădirea Ambasadei României în Republica Cipru situată în centrul capitalei Nicosia a fost iluminată de către reprezentanții misiunii diplomatice în culorile tricolorului.
Ambasada a marcat Ziua Națională în Republica Cipru și printr-o amplă campanie mass-media, în cadrul căreia publicațiile de mare tiraj Cyprus Mail, Phileleftheros News și Jurnal din Cipru au postat mesajul de La Mulți Ani România în limbile română, engleză și greacă.

Proiectul “365 de zile de emoții românești în Republica Cipru” se va derula pe tot parcursul anului 2022 și va include o serie de spectacole, expoziții și târguri dedicate celor peste 43.000 de români care locuiesc în Republica Cipru.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.