DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Proiectul Centurii Bacău a fost scos la licitaţie

novinite
bulgaria, autostrada

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitaţie proiectul Centurii Bacău, o şosea de peste 30 de kilometri, dintre care mai mult de jumătate în regim de autostradă, potrivit news.ro. În aprilie 2017, CNAIR a reziliat contractul cu antreprenorul turc care a anunţat că este în imposibilitatea de a realiza lucrările, iar la momentul respectiv se efectuaseră aproximativ 2 la sută din lucrări.

CNAIR SA  a transmis în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de participare pentru procedura de atribuire a contractului „Proiectare şi execuţie varianta de ocolire Bacău”.

Obiectul contractului este reprezentat de construcţia a 30,8 kilometri de drum nou la standarde europene, din care 16,269 kilometri la profil de autostradă.

Durata contractului va fi minim 96 de luni, dintre care 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi minim 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor. Perioada de garanţie poate creşte la 84 de luni în funcţie de oferta din cadrul factorilor de evaluare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 12.02.2018.

”Centura Bacău reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte pentru zona Moldovei. Prin lansarea acestui obiectiv s-a depăşit valoarea de peste 4 miliarde de euro a proiectelor lansate în SEAP de CNAIR SA, în acest an”, anunţă Compania.

În data de 12.04.2017 CNAIR S.A. a transmis Antreprenorului turc Eko Insaat VE Ticaret. înştiinţarea de reziliere a contractului pentru execuţia Variantei de Ocolire a Municipiului Bacău, după ce acesta a anunţat oficial că este în imposibilitatea de a susţine financiar lucrările.

Până la data rezilierii contractului constructorul reuşise să execute doar 2% din lucrări.

Centura Bacăului va fi primul tronson realizat în regim de autostradă din Moldova.

Valoarea contractului se apropie de 400 de milioane de lei, fără TVA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Smart Start USA

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.