Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare a fost aprobat de Comisia juridică a Camerei Deputaților

www.romanialibera.ro
Comisia Juridica

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat din nou, luni, proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, introducând mai multe domenii pentru care Executivul poate să emită astfel de acte normative, informează Agerpres.

Raportul a fost aprobat cu 14 voturi 'pentru' şi 6 'împotrivă'.

"La ce am votat data trecută se adaugă domeniul agriculturii, sănătăţii, învăţământului şi apărării", a precizat preşedintele comisiei, Eugen Nicolicea.

"Săptămâna trecută am votat raportul. (...) Mi se pare un pic stupidă situaţia. Noi suntem împotrivă cu aceleaşi obiecţii", a replicat deputatul liberal Gabriel Andronache.

Nicolicea a explicat că au venit mai multe amendamente de la Guvern pentru domeniile agricultură, învăţământ, sănătate şi apărare.

Vezi și: Ministrul Economiei la judecata Senatului, faza pe moțiune simplă

În 11 iunie, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil acestui proiect privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare. Atunci, deputaţii jurişti au adoptat forma care a trecut prin plenul Senatului.

Potrivit proiectului de act normativ, de la data intrării în vigoare a legii, dar nu înainte de încheierea primei sesiuni ordinare parlamentare a anului, Guvernul este abilitat să emită ordonanţe până la 31 august 2018 în mai multe domenii: finanţe publice şi economie, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, afaceri interne, sănătate, cultură şi identitate naţională, fonduri europene, comunicaţii şi societate informaţională şi să proroge sau să modifice unele termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Proiectul a fost adoptat anterior de Senat şi urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.