Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul de lege 1 Iunie - zi liberă la nivel naţional a fost susţinut în Parlamentul Copiilor

senat

Proiectul de lege 1 Iunie - zi liberă la nivel naţional, iniţiat de senatorul Rozalia Biro şi deputatul Claudia Boghicevici, a fost susţinut luni la Senat de aproximativ 150 de elevi, cu vârste între 6 şi 10 ani, în cadrul Parlamentului Copiilor. Elevi de la mai multe şcoli din Capitală au dialogat cu unii parlamentari despre demersurile ca 1 Iunie să devină zi liberă, iar părinţii să poată să îşi petreacă mai mult timp alături de copii. Desenele 'parlamentarilor de o oră' au fost expuse în foaierul Senatului, iar scrisorile adresate senatorilor au fost depuse în cutiile de corespondenţă ale acestora, conform Agerpres.

 

Elevii "parlamentari" au propus la rândul lor mai multe proiecte de lege, care vizează "ajutorarea copiilor săraci", protejarea mediului prin "tăierea doar a copacilor bătrâni şi bolnavi", "case pentru săraci", "verificarea magazinelor".

 

Evenimentul Parlamentul Copiilor face parte din campania derulată de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM, Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi a Senatului, lideri de opinie - Andreea Marin, Virgil Ianţu şi Tili Niculae - specialişti psihologi şi asociaţii de părinţi, cu susţinerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

 

Deputatul Claudia Boghicevici şi-a exprimat regretul că părinţii se confruntă cu "o lipsă acută de timp dedicat copiilor lor".

 

"Sunteţi perla noastră cea adevărată, pentru care lucrăm zi cu zi", le-a spus la rândul său copiilor senatorul Rozalia Biro.

 

Preşedintele ANPDCA, Gabriela Coman, le-a urat copiilor ca atunci când vor fi adulţi să facă ceea ce le place. "Atunci când un copil ştie că vocea lui contează, acest lucru îl capacitează, îl pregăteşte pentru viaţa în care va lua decizii singur şi îi întăreşte încrederea, stima de sine şi ambiţia de a reuşi", a afirmat Coman.

 

La eveniment au participat senatorii Nicolae Vlad Popa, Mihaela Popa, Gabriela Creţu şi deputatul Cristina Pocora.

 

Nicolae Vlad Popa i-a îndemnat pe copii să i se adreseze cu "bunicul Nicu", la fel ca nepoţii săi, iar senatoarea Gabriela Creţu le-a dat un sfat celor mici: "Să luptaţi ca dreptul pe care îl aveţi - să visaţi - să îl păstraţi. Nouă oamenilor mari ni se spune: 'fiţi serioşi, fiţi realişti, fiţi pragmatici!'. Voi aveţi dreptul să visaţi o lume mai bună, mai frumoasă, o lume altfel decât este, o lume în care voi să conduceţi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.