Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul de lege privind reglementarea activităţii de telemuncă ar putea fi votat luni în plenul Senatului

plen

Senatul ar putea vota luni proiectul de lege privind reglementarea activităţii de telemuncă, act normativ înscris pe ordinea de zi a plenului la secţiunea dedicată votului final.

Iniţiator al proiectului este Guvernul şi, potrivit notei de fundamentare, actul normativ are în vedere flexibilizarea şi adaptarea relaţiilor de muncă la realităţile socio-economice actuale, în raport cu evoluţia dinamică a pieţei muncii, urmând să ofere avantaje atât salariatului, cât şi angajatorului.

Proiectul de lege, amendat de Comisia de muncă a Senatului, vizează forma de organizare a muncii prin care salariatul, în mod regulat şi voluntar, îşi îndeplineşte atribuţiile specifice funcţiei, ocupaţiei sau meseriei pe care o deţine, în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, cel puţin o zi pe lună, folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, anunță Agerpres.

Citește și: Un fost ministru aruncă BOMBA: 'Dacă Năstase ajungea preşedintele României...'

"Activitatea de telemuncă se bazează pe acordul de voinţă a părţilor şi se prevede în mod expres în contractul individual de muncă odată cu încheierea acestuia pentru personalul nou angajat sau prin act adiţional la contractul individual de muncă existent. Refuzul salariatul de a consimţi la prestarea activităţii în regim de telemuncă nu poate constitui motiv de modificare unilaterală a contractului individual de muncă şi nu poate constitui motiv de sancţionare disciplinară a acestuia", prevede actul normativ amendat de Comisia juridică.

Proiectul a primit raport de admitere din partea Comisiei de muncă a Senatului, care va fi supus, împreună cu proiectul de lege, votului plenului.

Senatul este primă Cameră sesizată în acest caz, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.