Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul 'Grădinița de vară - Micii Magicieni', inițiativă a primarului Daniel Florea în sprijinul părinților și micuților de vârstă preșcolară din Sectorul 5

Pentru a veni în sprijinul părinților și copiilor de vârstă preșcolară, primarul Daniel Florea a inițiat un program de grădinițe de vară.

Sub genericul „Grădinița de vară – Micii Magicieni” și derulat prin Complexul Multifuncțional ,,Sf. Andrei”, Inspectoratul Școlar al Municipiului București – Sector 5 și Asociația Atelierul Magicienilor, proiectul se va desfășura în perioada 01.07.2019 – 30.08.2019 în 5 grădinițe de pe raza Sectorului 5, respectiv, Grădinița Moțoc, Grădinița Căsuța Fermecată, Grădinița nr. 178, Grădinița nr. 185, Grădinița nr. 205 și este destinat unui număr de 1.400 de preșcolari din Sectorul 5.

Citește și: În plin scandal pe banii TNB, apare un document nuclear! Ce salariu are, în realitate, Ion Caramitru

„Grădinița de vară - Micii Magicieni” propune activități care să le insufle dragostea pentru grădiniță, să-i țină aproape de aceasta, să le ofere o alternativă în petrecerea plăcută și instructivă a vacanței, prin acordarea unui spațiu mai mare de afirmare a capacităților și aptitudinilor, nu doar pe parcursul timpului petrecut în cadrul proiectului ci, mai ales, pentru cel petrecut mai apoi acasă, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual.

Esența proiectului o reprezintă socializarea, prin adaptare la celălalt, cu respectarea regulilor de grup. Copiii învață să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să avanseze propuneri, să aibă încredere în ei și, mai ales, să se bucure împreună.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Sorinei: Măsuri de lipsire a libertății unui om

Experiențele de grup încheagă prietenii, dărâmă barierele prejudecăților, dau naștere solidarității și adaptării la situații sociale în miniatură.

„Bazându-ne pe entuziasmul și curiozitatea caracteristice vârstei preșcolare, luând în considerare propunerile și așteptările celor mici și discutând cu părinții și cadrele didactice, am luat decizia să punem la dispoziție un spațiu sigur, vesel și primitor, în care să se desfășoare atât activități educaționale, cât și recreative. Astfel, părinții pot sta liniștiți la serviciu pe parcursul programului de lucru, fiindcă micuții lor vor fi supravegheați de personalul didactic și se vor juca cu alți copii de vârsta lor, bucurându-se, totodată, de vacanța mare”, a spus Daniel Florea, Primarul Sectorului 5.

Citește și: Articolul de lege care aruncă-n aer cazul fetiței târâte pe jos de procuror: ‘Nu este permis’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.