Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul inițiat de Liviu Dragnea, un real succes: Ministrul Agriculturii anunță câte cereri au fost depuse pentru Programul 'Tomata'

dragnea

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, marţi, că aproape şase mii de cereri au fost depuse până în prezent pentru Programul ”Tomata”, termenul final fiind de 15 mai, iar printre judeţele cu cel mai mare număr de beneficiari se află Olt, Dolj şi Giurgiu.

Adrian Oros a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a venit cu nişte măsuri în plus care să certifice că tomatele şi usturoiul obţinute prin aceste programe de sprijin sunt sănătoase, să existe un registru de cu tratamente, iar pe de pe altă parte a propus un control mai riguros atât la înrodire, cât şi la recoltare.

“Am propus un control mai riguros atât la înrodire, cât şi la recoltare, când se preiau dosarele respective pentru că am constatat în unele judeţe au fost depuse şi dosare fictive, beneficiari care nu trebuiau practic să primească sumele care erau destinate celor care într-adevăr cultivau tomate în spaţii protejate. Termenul de depune este de 15 mai pentru programul tomata, termenul de livrare a producţiei este de 15 iunie. În cazul programul usturoiul este 15 mai termenul de depunere a cererilor şi livrarea produselor se face în perioada 1 iulie – 20 noiembrie”, a afirmat ministrul Agriculturii, conform news.ro.

Codrin Ștefănescu, atac EXPLOZIV la actuala conducere a PSD: profețește un PUCI în interiorul partidului

El a precizat că pentru Programul ”Tomata” până în prezent s-au depus 5.874 de cereri, iar judeţele cu cei mai mulţi solicitanţi sunt: Olt – 1.600, Dolj – 1.100, Giurgiu – 664, Prahova – 404, Ilfov – 351.

Adrian Oros a precizat că, acolo unde sunt sunt câteva sute de beneficiari într-o comună, reprezentanţii Direcţiei Agricole să meargă la sediul Primăriei şi să preia cererile.

“Am solicitat colegilor de la direcţiile agricole care acolo unde sunt câteva sute sau mii de cereri într-o comună să se deplaseze la sediul Primăriei şi acolo să preia cererile dacă beneficiarii nu reuşesc să-şi depună cererile în sistem online aşa cum am cerut imediat după instalarea stării de urgenţă. Unde sunt mai mult de 500 de beneficiari într-un judeţ se vor face controale atât la începutul rodirii, cât şi la evaluarea producţiei. Unde sunt mai puţini, va fi făcut un singur control fie la începutul rodirii, fie la evaluarea producţie”, a explicat Adrian Oros.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.