Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul 'Loc de Bine' este Marele Câştigător al Galei Societăţii Civile 2022

Facebook
Gala Societăţii Civile

"Loc de Bine", proiect implementat de Asociaţia Zi de bine, este Marele Câştigător al Galei Societăţii Civile 2022, beneficiarii proiectului fiind copii victime sau martori în dosare penale care se judecă în judeţele Constanţa, Vrancea, Vâlcea, Argeş, Sibiu, Mureş şi Bacău.

Scopul principal al proiectului a fost crearea unui loc sigur, amenajat la standarde europene, unde să se obţină o mărturie unică de calitate, cu risc cât mai mic de retraumatizare şi care să elimine nevoia reaudierii minorilor, potrivit Agerpres.

"Pe când Asociaţia Zi de Bine demara proiectul, alături de Asociaţia pentru Victimele Infracţiunilor Sexuale şi Ministerul Public, în România exista o singură cameră de audieri pentru copii. Într-o singură lună, Zi de Bine a realizat şi inaugurat trei astfel de camere. Reuşita Asociaţiei a avut ecou imediat în mediile juridice, care s-au inspirat pentru propriile nevoi - singurul tribunal pentru minori din România şi-a amenajat o cameră dedicată copiilor. Iar Asociaţia Zi de Bine a avut atât de multe cereri din alte judeţe, încât a prelungit proiectul până în decembrie 2021, când a ajuns la şapte astfel de camere în judeţele mai sus menţionate", conform unui comunicat de presă al organizatorilor.

Proiectul "Loc de Bine" a fost în cele din urmă preluat de Ministerul Public, iar Parchetul General urmează să amenajeze 35 de camere de audieri pentru copii, în sediile a cinci Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Capitală, dar şi în 30 de sedii de Parchet din ţară.

"Loc de Bine" este câştigător al Premiului I şi al Premiului pentru Impact Social - oferit de Ashoka România, partener strategic GSC - în cadrul secţiunii Apărarea drepturilor individuale/ colective. De asemenea, "Loc de Bine" a obţinut Premiul I şi în cadrul secţiunii Premiul Special pentru Inovaţie.

Asociaţia Zi de Bine a obţinut şi Premiul pentru Impact Social în cadrul secţiunii Sănătate pentru proiectul 1TeenLine", Premiul II în cadrul secţiunii Incluziune Socială pentru proiectul "Ochii care nu se uită" şi Premiul Special Organizaţia New Entry pentru proiectul "Studiourile Ferentari".

Asociaţia pentru Mobilitate Socială şi Educaţie Democratică din Turda, Cluj a fost multi-premiată în cadrul secţiunii Tineri de Bine - secţiune dedicată proiectelor gândite şi implementate de tineri cu vârste între 15 şi 25 de ani. Astfel, proiectele Asociaţiei au obţinut premiile secţiunii după cum urmează: "Suflet de Copil" - Premiul I, "Connect:ED" - Premiul II şi "Studioul Civic" - Premiul III. Secţiunea Tineri de Bine a fost introdusă anul acesta în structura competiţiei în baza parteneriatului strategic cu ASAP România, program de responsabilitate socială iniţiat de Fundaţia The Institute şi susţinut de Lidl România.

Premiile pentru Impact Social, dezvoltate alături de Ashoka România, partener strategic, au fost şi ele acordate în cadrul Festivităţii de premiere din 28 septembrie.

Acestea au mers către Asociaţia Casa Bună pentru proiectul "Lecţii online" la Casa Bună - secţiunea Educaţie, Învăţământ, Cercetare; Asociaţia Q-Arts pentru proiectul "Muzeul Abandonului. Muzeu forum digital şi participativ" - secţiunea Artă şi Cultură; Asociaţia Zi de Bine pentru proiectul "Loc de Bine" - secţiunea Apărarea drepturilor individuale/ colective; Asociaţia Cavalerii Turnului Înclinat din Ruşi pentru proiectul "Casa Cavalerilor" - Centru de tineret în satul Ruşi - secţiunea Comportament Civic şi Participare publică; Asociaţia Zi de Bine pentru proiectul "TeenLine - secţiunea Sănătate; Asociaţia Metodelor Alternative de Integrare Socială pentru proiectul "Aplicaţia See You" - secţiunea Incluziune socială; Asociaţia M.A.M.E. pentru proiectul "Centrul Steluţelor" - centru de suport şi recuperare psiho-socio-medicală destinat copiilor grav bolnavi - secţiunea Servicii de asistenţă socială; şi către Asociaţia The Social Incubator pentru proiectul "LUCREZ DIN NOU" - secţiunea Dezvoltare economică şi socială.

În baza parteneriatului cu Ashoka România, GSC reia şi anul acesta masterclass-ul Impact Academy dedicat câştigătorilor competiţiei. În cadrul acestui masterclass, organizaţiile se vor concentra asupra modului în care pot urma în activităţile lor o abordare orientată spre impact sistemic.

Câştigătorii Premiilor I din cadrul competiţiei au fost premiaţi de către partenerul principal al GSC - Rompetrol cu vouchere de carburant în valoare totală de 72.000 lei, contribuind astfel la eforturile organizaţiilor pentru a-şi putea susţine cauzele.

146 de iniţiative, respectiv 110 proiecte, 15 programe şi 21 de campanii de comunicare, s-au înscris la cea de-a XX-a ediţie a Galei Societăţii Civile. Proiectele au fost jurizate de 55 de specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului non-profit, la care se adaugă reprezentanţi ai sectorului privat.

Câştigătorii Galei Societăţii Civile 2022 au fost anunţaţi în cadrul Festivităţii de premiere de la Ateneul Român, eveniment moderat de Răzvan Exarhu, realizatorul emisiunii Morning Glory de la Rock FM.

În deschiderea festivităţii, spectatorii s-au bucurat de un moment artistic regizat de Chris Simion, membru fondator Griviţa53, şi dedicat câştigătorilor Marelui Premiu al Galei Societăţii Civile din cei 19 ani de până acum.

La Festivitatea de premiere a Galei Societăţii Civile 2022 au participat peste 500 de invitaţi, printre care reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi Consiliului Judeţean Ilfov, ai ministerelor, dar şi reprezentanţi ai ambasadelor din România. De asemenea, Nicuşor Dan - primarul general al Municipiului Bucureşti a fost prezent la festivitate şi a înmânat Premiul I din secţiunea Comportament Civic şi Participare Publică a competiţiei, câştigat de Asociaţia Cavalerii Turnului Înclinat din Ruşi, pentru proiectul Casa Cavalerilor - Centru de tineret în satul Ruşi.

Gala Societăţii Civile, care a sărbătorit 20 de ani dedicaţi societăţii civile, este un proiect al THE INSTITUTE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.