Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul nășit de Tăriceanu și Dragnea trece cu o viteză FULGER în Parlament: Casa Regală va avea un buget URIAȘ

click.ro
Margareta si Radu Duda

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au nășit proiectul de lege privind instituția Casei Regale. După mai multe bâlbe, în Parlament a intrat un nou proiect, care trece cu viteza luminii prin comisii. De altfel, proiectul a fost votat la foc automat în Comisia Juridică și merge la votul final, fără avizul celorlalte comisii.

Citește și: Cei 15 deputaţi PSD care NU au votat modificarea Codului de Procedură Penală. Cine a fost absent, alături de Liviu Dragnea

Conform noului proiect, Instituția pentru promovarea valorilor naționale „Regele Mihai I”, ca autoritate administrativă autonomă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar.

Ca orice altă instituție aflată sub control parlamentar, instituția va depinde de bunăvoința celor care au majoritatea în Parlament. Principesa Margareta va fi cea care va propune directorul Instituției, însă acesta va fi votat de către Parlament, ceea ce ne conduce la ideea unei negocieri între Casa Regală și majoritatea din Parlament.

Potrivit proiectului de lege, anual, se alocă de la bugetul statului, prin bugetul Senatului, o sumă de lei, echivalentă a 860.000 de euro, pentru acoperirea unor cheltuieli curente și de capital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.