Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul Noului Cod Fiscal, pe agenda plenului Senatului

senat

Proiectul Noului Cod Fiscal şi al celui de Procedură Fiscală, iniţiate de guvern, intră astăzi în dezbaterea plenului Senatului. Documentele au fost aprobate săptămâna trecută în Comisia de buget a acestei camere unde reprezentanţii opoziţiei le-au criticat şi au votat împotrivă.

Amendamentele adoptate săptămâna trecută în Comisia de buget vizează printre altele scutirea de impozit a profitului reinvestit pentru calculatoare şi programele informatice, o cotă de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor de 5% pentru cele care nu au salariaţi sau redirecţionarea a 2% din impozitul pe pensii.

Totodată senatorii din comisie au decis că reprezentanţii minorilor cu handicap de gradul I să beneficieze de reducerea impozitului pentru clădirea în care locuiesc, terenul aflat sub clădire şi mijlocul de transport adaptat acestui handicap.

În proiectele de lege, guvernul a prevăzut reducerea TVA pentru toate bunurile şi serviciile de la 24 la 20% începână cu 1 ianuarie 2016. Totodată, Executivul propune de la 1 ianuarie reducerea TVA pentru carne, peşte, lapte la 9%. Măsura aceasta a fost, însă, devansată de executiv, care a aprobat o ordonanţă de urgenţă ce prevede ca de la 1 iunie alimentele să fie taxate mai puţin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.