Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul pentru ziua de 15 martie, retras. UDMR, atac la Traian Băsescu

sigla UDMR
UDMR

Proiectul de lege privind declararea zilei de 15 martie Ziua Maghiarilor din România a fost retras de pe ordinea de zi, a anunțat marți senatorul UDMR Cseke Attila, care nu a ezitat să lanseze un atac la adresa fostului președinte Traian Băsescu.

„(...)Evident întrebarea se pune, atunci în 2006 și 2010, cine ce a făcut și ce fel de ticălos a fost. S-a făcut o propunere de către grupul PSD. Grupul UDMR a fost împotrivă, pentru că termenele procedurale la mai multe proiecte legislative sunt expirate. Noi trebuia să dezbatem în plenul Senatului câteva proiecte. Ele au fost solicitate la retragere, iar în ceea ce privește legea cu 15 martie, care are raport depus, s-a solicitat din nou retragerea de pe ordinea de zi. Noi am fost împotriva acestui demers. (...)Legat de legea cu 15 martie, este o lege aproape identică, numai data şi câteva noţiuni sunt diferite faţă de alte două legi care sunt în vigoare de mai mulţi ani în România şi care consacră ca şi zi de sărbătoare ziua comunităţii tătare şi ziua comunităţii rrome. Una este în decembrie și alta în aprilie. Nu este o altă diferență. Nu este vorba decât de o legiferare a normalității. (...) Mesajul președintelui Băsescu și nu înțelegem de ce astăzi spune altceva decât atunci când a fost președinte”, a declarat senatorul UDMR.

Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a acuzat, marţi, într-un mesaj pe Facebook, pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu de faptul că „vând şi istoria ţării pentru voturile UDMR la moţiunea de cenzură”. Mai mult, liderul PMP acuză şi faptul că în ziua de 15 martie 1848 au murit un număr mare de români de armatele conţilor maghiari, iar PSD şi ALDE face zi de sărbătoare din asta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.