Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul prin care 224 de localități vor avea wifi gratuit, inițiat de un europarlamentar român: Ce spune Claudia Țapardel

Cyprus Daily
free wi-fi

Comisia Europeană (CE) a anunţat, vineri, lista localităţilor câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care 224 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless. Printre municipiile care vor avea internet gratuit în spaţii publice se numără Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Hunedoara, Piatra-Neamţ şi Paşcani. Proiectul a fost inițiat de europarlamentarul român Claudia Țapardel.

Punctele de Wi-Fi gratuit pe care le va furniza Uniunea Europeană în baza acordului încheiat luni seara între instituțiiUE sunt esențiale pentru varii domenii, iar proiectul Wifi4EU este un exemplu concret al beneficiilor aduse de integrarea europeană, a precizat europarlamentarul S&D/ PSD, Claudia Țapardel, într-o declarație remisă CaleaEuropeana.ro.

”Proiectul Wifi4EU este un exemplu concret al beneficiilor aduse de integrarea europeană. Pornind de la principiul că fiecare cetățean are dreptul la acces la internet, acest proiect își propune să creeze un mecanism prin care autoritățile locale din 8000 de comunități localei să primească sprijin financiar pentru a oferi internet gratuit și la standarde înalte de viteză și siguranță în spațiile publice. Potrivit acordului atins aseară între Parlament și Consiliul European, Comisia va pune la dispoziție 120 de milioane de Euro, pentru care orice comunitate europeană, din mediul urban sau rural, va putea aplica în următorii trei ani”, a precizat aceasta.

În calitate de raportor pentru Opinia PE privind aplicarea acestei măsuri în transporturi și turism, am subliniat că punctele de Wifi gratuit sunt esențiale pentru dezvoltarea acestor două sectoare, aducând plusvaloare utilizatorilor și turiștilor, și contribuie la crearea unei piețe unice digitale. M-am bucurat, de asemenea, să obțin sprijinul colegilor pentru a asigura o repartizare geografică echitabilă între diferite regiuni ale Europei, precum și complementaritatea cu alte instrumente financiare ale Uniunii”, a mai arătat Claudia Țapardel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.