Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proiectul uriaș care va lega și mai mult România de Ucraina: Guvernul a adoptat hotărârea

pod tisa

Proiectul uriaș care va lega și mai mult România de Ucraina: Guvernul a adoptat hotărârea

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că Executivul a adoptat, în şedinţa de marţi, o hotărâre cre prevede construirea unui pod rutier peste râul Tisa care va avea capătul românesc în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei.

„Aş dori să mai punctez şi progresul înregistrat în intensificarea relaţiilor de bilaterale dintre România şi Ucraina, un efect al şedinţei de guvern dintre cele două ţări, care a avut loc în octombrie anul trecut la Kiev. Am anunţat la vremea respectivă deschiderea punctului de frontieră peste răul Tisa între Sighetul Marmaţiei şi Biserica Albă din Ucraina. Astăzi, prin hotărâre de Guvern, s-a decis construirea unui pod rutier peste râul Tisa cu capătul românesc în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei. De asemenea, prin acordul dintre guvernele celor două ţări se va înfiinţa o comisie mixtă care va avea ca scop coordonarea tuturor activităţilor referitoare la construirea acestui obiectiv de infrastructură”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei Executivului.

El a maai subliniat că proiectul se integrează, pe termen mediu şi lung, programului România-Ucraina-Slovacia şi Ungaria de cooperare sectorială între regiunile de graniţă implicate.

„Este vorba despre coordonarea eforturilor de dezvoltare integrată la nivelul regiunii de graniţă din nord-vestul României, nord-estul Ungariei, sud-vestul Ucrainei şi sud-estul Slovaciei”, a conchis Constantin.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.