Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promenade des Anglais, închisă evenimentelor publice

Primăria din Nisa, în sud-estul Franţei, a anunţat vineri că celebrul său Carnaval, în februarie, precum şi cursa de ciclism Paris-Nisa, dar şi alte mari evenimente vor fi, în anul ce urmează, vor evita Promenade de Anglais, locul unde la 14 iulie anul curent a avut loc atentatul soldat cu 86 de morţi, informează AFP, potrivit agerpres.

Citește și: Peste 200 de deținuți au EVADAT dintr-o închisoare din Brazilia

'Niciun mare eveniment nu va fi organizat pe Promenadă. Cel puţin nu până în 14 iulie 2017', a declarat preşedintele oraşului Nisa, Christian Estrosi, pentru cotidianul regional Nisa-Matin. 'După aceasta vom vedea, însă, este evident că nu vom mai organiza nimic în condiţiile pe care le cunoaştem', a adăugat el.

Citește și: 'Moșu' Doroftei, audiat de magistrați

Nu se pune problema, cu toate acestea, să fie anulate în întregime marile manifestaţii prevăzute, însă Promenade des Anglais nu va mai găzdui niciun eveniment.

Citește și: Victor Ponta îl 'deconspiră' pe Dacian Cioloș

'Nimic nu va fi anulat. Vor fi propuse alte locuri. Nu poate fi fragilizată economia şi toate eforturile noastre în materie de politică a evenimentelor', a precizat Estrosi.

Traian Băsescu deconspiră 'SISTEMUL': Uitați de politicieni

Din 2008, numărul de evenimente a prosperat în acest oraş de pe Coasta de Azur, crescând de la 500 la 1.500 pe an, potrivit primăriei. Ele contribuie la susţinerea unui important sector hotelier, care a suferit o scădere a încasărilor în această vară după atentat.

Un tunisian de 31 de ani a intrat cu un camion într-o mulţime de circa 30.000 de oameni, adunaţi pentru tradiţionalul foc de artificii cu ocazia sărbătorii naţionale a Franţei, pe Promenade des Anglais, un mare bulevard de pe litoralul emblematic din Nisa.

Ghiţă reacţionează dur la interviul lui Kovesi: 'Minte şi manipulează'

Promenada a fost redeschisă la patru zile după atentate. Viaţa turistică a fost aici reluată parţial, chiar dacă un chioşc de muzică expune în continuare obiectele şi cuvintele de condoleanţe depuse ca omagiu pentru victime. Primăria lucrează la un proiect de memorial.

Citește și: Președintele care l-a numit 'fiu de curvă' pe Obama șochează din nou: Se compară cu HITLER

Preşedintele Francois Hollande se va afla la Nisa în 14 octombrie, pentru o omagiere la nivel naţional a victimelor atacului terorist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.