Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Promotorul SuperLigii europene crede că UEFA încearcă să ucidă proiectul

Evening Standard
UEFA

Promotorul SuperLigii europene a acuzat joi, la Madrid, UEFA că de trei ani "încearcă să ucidă" proiectul care face concurenţă Ligii Campionilor, relatează AFP, potrivit news.ro

"UEFA încearcă de trei ani să ucidă SuperLiga", a declarat Fernando Giménez, avocatul companiei A22, vorbind despre daune "necuantificabile", în cadrul unei audieri în faţa Tribunalului Comercial din Madrid, a cărui judecătoare Sofia Gil va trebui să se pronunţe dacă UEFA a abuzat de poziţia sa dominantă pentru a împiedica realizarea proiectului.

Avocatul A22 şi reprezentantul companiei European Superleague, Fernando Irurzun, a susţinut că UEFA şi-a folosit poziţia dominantă pe piaţa fotbalistică pentru a împiedica crearea noii competiţii.

Bazându-se pe o hotărâre pronunţată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în decembrie 2023, care a considerat că interzicerea Superligii este contrară legislaţiei europene, reclamanţii au subliniat că în 2021, când a fost prezentat proiectul, UEFA nu avea criterii clare pentru a autoriza sau nu noi competiţii.

Potrivit avocatului său, A22 " a fost privată de intrarea pe o piaţă pe care ar trebui să existe concurenţă. "Este victima unui comportament anticoncurenţial, iar prejudiciul este necuantificabil".

Propus în 2021 de douăsprezece cluburi - printre care Real Madrid, FC Barcelona şi trei cluburi italiene (Inter Milano, AC Milan şi Juventus) -, primul proiect al SuperLigii europene a eşuat rapid din cauza opoziţiei fanilor cluburilor engleze, în special, şi a ameninţărilor UEFA şi FIFA.

Dar proiectul a fost relansat în această iarnă, în urma deciziei CJUE. Prima formulă rezerva această competiţie, care concura cu cupele europene organizate de UEFA, doar pentru douăsprezece cluburi. Organizaţia A22 vorbeşte acum despre o competiţie deschisă pentru 64 de cluburi împărţite în trei ligi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.