Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pronunţarea pe cererea DNA privind Asesoft și Teamnet, amânată

ciocanel judecator

Tribunalul Prahova a amânat, joi, pronunţarea pe cererea DNA Ploieşti privind luarea măsurii preventive constând în interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA. Cererea procurorilor a fost înregistrată, miercuri, la instanţă, magistraţii amânând pentru vineri luarea unei decizii în acest sens.

Procurorii DNA Ploieşti au solicitat Tribunalului Prahova luarea, pentru 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA, sau, după caz, suspendarea procedurilor în cazul în care la data judecării au fost deja demarate.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri Agerpres, procurorii anticorupţie au dispus anterior, pe 29 martie, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celor două societăţi pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată. "De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatelor SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei, respectiv 23.195.578,2 lei", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, cererea procurorilor adresată Tribunalului Prahova a fost motivată prin faptul că, prin sentinţele pronunţate de instanţa de contencios, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarele Asesoft International SA şi Teamnet International SA, iar până în acest moment nu a fost iniţiată procedura falimentului şi dizolvare a celor două societăţi. "În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent şi se raportează strict la considerentul bunei desfăşurări a procesului penal (prin asigurarea existenţei pe mai departe a celor două persoane juridice, a prezenţei lor la termenele de judecată şi a activului patrimonial necesar pentru plata sancţiunii şi a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunţa o hotărâre de condamnare definitivă)", se mai arată în comunicatul DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.