Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propaganda pro-LGBT a Ambasadei SUA i-a enervat pe oficialii din Kuweit: Diplomații americani, acuzați că au încălcat convențiile internaționale

sua lgbt

Kuweit a convocat un diplomat american de rang înalt în semn de protest față de tweet-urile ambasadei SUA care susține drepturile LGBT, anunță ministerul de externe din țara asiatică, potrivit BBC și Mediafax.

Oficialii americani din Kuweit au postat un steag curcubeu și un mesaj de solidaritate din partea președintelui Joe Biden cu ocazia „lunii mândriei”.

Ulterior, oficialii din Kuweit au criticat ambasada pentru „susținerea homosexualității" și au cerut ca acest lucru să nu se mai întâmple.

Drepturile persoanelor LGBT sunt sever restricționate în Kuweit și este ilegal ca bărbații să fie homosexuali.

Într-o pereche de tweet-uri publicate joi în engleză și arabă, ambasada SUA din Kuweit l-a citat pe președintele Biden, care a declarat că toți oamenii „ar trebui să poată trăi fără teamă, indiferent cine sunt sau pe cine iubesc".

Mesajul, publicat pentru a marca începutul lunii mândriei, a apărut împreună cu o imagine a unui steag curcubeu care simbolizează drepturile LGBT.

Câteva ore mai târziu, Ministerul de Externe al Kuweitului a declarat că respinge cele publicate și l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al SUA, James Holtsnider, pentru a-i înmâna un memorandum prin care condamnă postările.

Potrivit declarației sale, Ministerul de Externe i-a cerut ambasadei să respecte legile kuweitiene și „să nu publice astfel de tweet-uri".

Oficialii kuweitieni au acuzat ambasada că a încălcat convențiile internaționale care le cer diplomaților să „respecte legile și reglementările statului gazdă".

Mulți utilizatori conservatori kuweitieni de pe Twitter au răspuns cu aceeași indignare la postarea Pride a ambasadei SUA, inclusiv deputatul Osama Al-Shaheen.

„Comportamentul ambasadei americane este inacceptabil. Ambasadele străine trebuie să respecte ordinea publică din Kuweit și religia sa oficială", a spus politicianul.

Un alt utilizator kuweitian al rețelelor de socializare i-a acuzat pe oficialii americani că „impun o cultură bolnavă și decadentă în societatea noastră musulmană conservatoare".

Drepturile persoanelor LGBT sunt extrem de limitate în Kuweit, țară conservatoare din punct de vedere social, una dintre cele 69 de țări din lume în care homosexualitatea este incriminată.

Potrivit codului penal al statului din Golf, bărbații care au relații homosexuale pot fi pedepsiți cu până la șapte ani de închisoare.

Până în acest an, în Kuweit era o infracțiune penală să fii o persoană transsexuală. O instanță a anulat acum legea ca fiind neconstituțională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.