Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propaganda rusă este în ofensivă în Republica Moldova. Vlad Filat ar fi ridicat pretenții teritoriale la adresa Ucrainei: Ne dorim doar Unirea cu România

basescu vlad filat

Un portal de știri pro-rusesc insinuează că în cadrul discursului susținut de fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, la congresul PLDM, acesta ar fi ridicat pretenții teritoriale la adresa Ucrainei prin promovarea reunificării cu România, conform deschide.md.

În fapt nici Vlad Filat nici alți vorbitori, care s-au referit la procesul de reunificare nu au ridicat astfel de pretenții teritoriale și la nici un alt stat referindu-se exclusiv la România și Republica Moldova. Mai mult, articolul se bazează pe concluziile autorului și este unul fals și manipulator având ca scop învrăjbirea segmentului unionist cu ucrainienii din Republica Moldova și înveninarea relațiilor dintre Ucraina și România, cunoscut faptul că Bucureștiul este unul dintre susținătorii statului ucrainian în războiul cu Rusia. O astfel de interpretare este specifică propagandei ruse care a încercat aceste tertipuri și în România fiind contrazise de MAE de la București.

În cadrul unei postări pe o rețea de socializare, președintele PLDM, fostul premier Vlad Filat a dezmințit afirmațiile din articolul mai sus menționat precizând că nu s-a referit nici în discurs și nici cu altă ocazie la teritoriile Ucrainei ci doar la reunificarea actualei Republici Moldova cu România.

„În calitate de prim-ministru al Republicii Moldova am respectat și respect integritatea teritorială a Ucrainei în granițele ei recunoscute internațional”, a mai precizat fostul premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.