Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefii Dedeman au cumpărat peste 23% din acțiunile ALRO

timponline.ro
dedeman

Pavăl Holding, vehicolul de investiții al fraților Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii retailerului Dedeman, deține peste 23% din ALRO Slatina, conform unei informări făcută publică la bursă, potrivit Mediafax.

Dragoş şi Adrian Pavăl au înfiinţat recent Pavăl Holding, o companie cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deţinere directă a unor antreprenori români. Pavăl Holding este cea mai mare companie înfiinţată în 2018 după valoarea capitalului social şi este deţinută de Dragoş Pavăl în proporţie de 60% şi de Adrian Pavăl de 40%.

Pavăl Holding deține 23,16% din acțiunile producătorului de aluminiu. Data depășirii pragului de 20% este 19 decembrie, zi caracterizată de o scădere accentuată a bursei bucureștene.

Citește și: Consiliul Economic și Social a dat aviz negativ pe OUG privitoare la măsurile fiscale anunțate de Eugen Teodorovici

Fraţii Pavăl au realizat în ultimii doi ani mai multe achiziţii, de la pachete de acţiuni în companii energetice la clădiri de birouri. Dedeman a parafat în vara acestui an achiziţia proiectului The Bridge, în cea mai mare tranzacţie de office de pe piaţa locală, deal evaluat la 200 de milioane de euro.

Dragoş şi Adrian Pavăl au ajuns anul acesta să controleze 59% din producătorul de cărămizi Cemacon Cluj, prin intermediul firmelor PIF Industrial şi Dedeman. Dedeman a devenit principalul acţionar al Cemacon la finele anului trecut după ce a cumpărat într-o singură tranzacţie un pachet de 13,4 milioane de acţiuni, ajungând de la 29% la 40,7% din capitalul producătorului român. Cei doi antreprenori au ajuns să deţină două pachete de câte apoximativ 5% în cadrul companiilor energetice Electrica, Transelectrica şi Conpet.

Companiile Vimetco N.V. şi Conef SA au anunțat tot miercuri că au derulat o ofertă de vânzare de tip plasament privat accelerat, a unui pachet de aproximativ 33,77% din acţiunile Alro, în urma căreia Vimetco va deține în continuare circa 54,19% din capitalul social al Alro, iar Conef va disponibiliza întregul pachet de acțiuni pe care îl deține în companie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.