Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proprietarii prahoveni cer revocarea unei hotărâri a Consiliului Local Ploieşti prin care se aprobă majorarea tarifului pentru gigacalorie

Inquam Photos / Octav Ganea
calorifer debransare

Uniunea Asociaţiilor de Proprietari (UAP) Prahova solicită revocarea unei hotărâri a Consiliului Local Ploieşti prin care se aprobă majorarea tarifului pentru gigacaloria furnizată în sistem centralizat în municipiu, potrivit news.ro.

Unul dintre motivele invocate este acela că hotărârea, votată de aleşii locali în 10 februarie, prevede aplicarea retroactivă, de la 1 februarie.

Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova solicită revocarea Hotărârii Consiliului Local Ploieşti nr. 60/ 10 februarie 2022, privind aprobarea ajustării preţului pentru energia termică destinată SACET al Municipiului Ploieşti şi a diferenţelor unitare de recuperat înregistrate în urma modificării, în perioada 01 august 2021 – 31 octombrie 2021, a preţului combustibilului folosit la producerea energiei termice livrată de către Veolia Energie Prahova S.R.L.

„Am făcut o sesizare către prefectul judeţului Prahova, în care a, arătat că s-a încălcat legea transparenţei decizionale. De asemenea pe data de 10 februarie s-a aprobat hotărârea şi ea are efect retroactiv, de la 1 februarie, ceea ce nu se întâmplă niciodată în ţara asta. De asemenea, ieri (joi – n.r.) am făcut o plângere prealabilă conform Legii contenciosului administrativ către Primăria Ploieşti, pentru revocarea acestei hotărâri şi intrarea în normalitate, pe tariful vechi. Trebuie să ţinem cont că nu ştim dacă în sezonul rece 2022-2023 se va mai acorda subvenţie. Cu cât e mai mare preţul gigacaloriei cu atât e mai greu de suportat de o bună parte a cetăţenilor din Ploieşti, printre care şi cei pe care îi reprezint”, a declarat vineri, pentru News.ro preşedintele UAP Prahova, Eugen Cristescu.

Acesta a precizat că hotărârea este adoptată în condiţiile în care Veolia Energie Prahova SRL a anunţat că din primăvara acestui an renunţă la contractul cu municipalitatea din Ploieşti.

Majorarea de tarif se face de la valoarea de 448 lei pentru gigacalorie, la 605/Gigacalorie, fără TVA.

Hotărârea nu afectează preţul local al energiei termice facturate populaţiei care este de 186,97 lei exclusiv TVA, restul fiind suportat de la bugetul local prin acordarea subvenţiei, conform Hotărârii Consiliului Local al

Preşedintele UAP Prahova a precizat că subvenţia acordată este „o povară imensă în spatele bugetului local”, care creşte odată cu majorarea tarifului gigacaloriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.