Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proprietarul clubului Olympiakos Pireu, Vangelis Marinakis, absolvit de acuzaţiile de corupţie

Proprietarul clubului Olympiakos Pireu, Vangelis Marinakis, şi celelalte 27 de persoane care au fost anchetate împreună cu el într-un dosar de trucare a unor meciuri de fotbal în perioada 2012-2013 au fost achitate joi de o instanţă de apel grecească, scrie AFP, potrivit AGERPRES.

După câteva luni de audieri, Curtea a decis că nu dispune de suficiente dovezi împotriva inculpaţilor pentru cele două capete de acuzare, participarea la un grup infracţional şi schimbarea rezultatului meciurilor.

Această decizie contravine propunerii procurorului care a solicitat, în decembrie anul trecut, achitarea a 23 de învinuiţi şi condamnarea altor cinci.

Citește și: Ieșire a Adinei Alberts în privința Ivermectinei! Nu este cancerigenă și este o ‘tâmpenie’ că produce orbire

Pe lângă Marinakis, s-au mai regăsit în boxa acuzaţiilor fostul preşedinte al Federaţiei elene de fotbal, Giorgos Sarris, arbitri, jucători şi lideri ai mai multor cluburi din prima divizie.

Marinakis, de asemenea proprietar al clubului englez Nottingham Forest, şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia.

Dosarul în acest caz a fost deschis în toamna lui 2018.

Patronat de influenţi oameni de afaceri care întreţin relaţii privilegiate cu lumea politicului, fotbalul elen este marcat de mulţi ani de acte de violenţă şi de afaceri de corupţie. 58 de persoane au fost condamnate în februarie 2018 în cadrul unui amplu scandal de meciuri trucate care a afectat fotbalul elen în 2011, Marinakis fiind şi atunci trimis în judecată, dar ulterior achitat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.