Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proprietarul lui FC Bruges a anunţat vânzarea clubului

News.ro
minge fotbal poarta

Clubul FC Bruges este în căutarea unui nou proprietar, după ce omul de afaceri belgian Bart Verhaeghe, actualul acţionar majoritar, a anunţat că "studiază cele mai bune oportunităţi de pe piaţă", chiar dacă "nimic nu este concret încă", a transmis campioana Belgiei într-un comunicat dat publicităţii, citat de AFP, potrivit

Actuala conducere a reacţionat, miercuri, la informaţiile din presa locală care susţineau în urmă cu o zi că echipa este de vânzare.

"Lumea fotbalului evoluează rapid. La Club Bruges, noi pregătim viitorul de mai mulţi ani, examinând toate posibilităţile care pot întări durabil poziţia noastră de lider pe piaţa belgiană şi ne pot asigura viitorul clubului", a indicat conducerea grupării belgiene, fără să confirme clar o punere în vânzare.

"După un deceniu de preşedinţie, Vart Verhaeghe şi grupul de proprietari sunt pregătiţi să se lanseze în alte activităţi decât fotbal", conform unui comunicat destinat potenţialilor interesaţi, citat de televiziunea Sporza.

Bart Verhaeghe, preşedintele clubului din 2011, şi asociaţii săi belgieni deţin 71,89% din acţiunile societăţii, iar fondul american de investiţii Orkila Capital deţine 23,26% din acţionariat.

Conform unei expertize recente, valoarea clubului s-ar ridica la 229 milioane euro, în timp ce investiţia iniţială a lui Verhaeghe a fost de 15 milioane euro.

Prezenţă constantă în ultimii ani în faza grupelor Ligii Campionilor, "Gazelele", cum este supranumit clubul, au ajuns până în optimile de finală în acest sezon. În Belgia, FC Bruges este al doilea cel mai titrat club cu 18 titluri de campioană, după Anderlecht (34).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.