Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proprietarul unei firme de construcții din Lincolnwood inculpat pentru trafic cu muncitori prin intermediul `Nașului` român Luigi Cristinel Popescu

cnn.com
dallas police

Proprietarul unei firme de construcții din Lincolnwood inculpat pentru trafic cu muncitori prin intermediul `Nașului` român Luigi Cristinel Popescu

Tudor Deaconu, proprietar al TDA Construction din Lincolnwood, a pledat miercuri „nevinovat” la acuzațiile formulate de procurori federali.

Proprietarul unei firme de construcții din Lincolnwood a fost inculpat pentru conspirație de a introduce ilegal români în SUA cu scopul de a munci pentru el, relatează Chicago Sun-Times citat de Rador.

Tudor Deaconu, proprietar al TDA Construction Inc., a aranjat ca niște contrabandiști din România stabiliți în Canada să aducă în SUA fără vize un cuplu căsătorit, copilul lor și încă un adult, conform actului de acuzare dezvăluit luna trecută.

Deaconu, un cetățean român care a dobândit și cetățenie americană, a compărut miercuri în fața unei instanțe federale și a pledat „nevinovat”.

Conform actului de acuzare, Luigi Cristinel Popescu, poreclit „Nașul”, i-a trecut pe cei patru români din Canada în SUA în 2018 și 2019, după ce aceștia călătoriseră din România la Montreal. Deaconu și contrabandiștii au comunicat prin intermediul WhatsApp și Facebook, conform actului de acuzare.

Popescu a fost extrădat în 2020 din România la San Diego spre a fi judecat pentru conducerea unei rețele internaționale care a introdus ilegal în SUA mii de cetățeni români. E acuzat că a adus români în SUA din Mexic și Canada vreme de aproape șapte ani, percepând tarife de 10-25 de mii de dolari per persoană.

Procurorii afirmă că Popescu a coordonat o rețea de ghizi, șoferi și locuințe-ascunzători și că mai mulți indivizi au fost trecuți ilegal cu plute peste râul Rio Grande, din Mexic în Texas.

Popescu a pledat „vinovat” pentru trafic cu oameni și a fost condamnat în decembrie 2021 la timpul pe care îl petrecuse deja în închisoare de la arestarea lui în 2020, arată documente judiciare. În pledoaria lui el a admis că a introdus în SUA peste 100 de cetățeni români fără documente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.