Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere fără precedent din partea Kievului: Desfăşurarea unei misiuni de pace OSCE în Donbas

Donbas

Vicepremierul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor ocupate, Oleksi Reznikov, a declarat că Ucraina studiază posibilitatea de a invita reprezentanţi ai OSCE să desfăşoare o misiune de pace în teritoriile din Donbas aflate acum sub ocupaţia Rusiei – scrie ziarul Ukrainska Pravda, anunță rador.ro.

„În acest moment, analizăm o posibilitate fără precedent: o misiune sub mandat OSCE. Organizaţia are dreptul de a trimite pacificatori (în zonele de conflict, n.red), dar aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată. Formal și legal, însă, este posibil. Iar noi nu ne opunem, important este să fie pregătiţi” – a explicat Reznikov. În 2016 şi în 2017, fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a propus ONU să trimită trupe de menţinere a păcii în zona ocupată din Donbas, însă Rusia nu a acceptat ca astfel de trupe să fie desfăşurate în apropierea frontierei sale, ci doar pe linia frontului dintre trupele ucrainene şi separatişti.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

Actualul preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că „ar susţine desfăşurarea unei misiuni de pace la graniţa cu Rusia, însă nu pe teritoriul Ucrainei (zona din Donbas aflată azi sub controlul Kievului, n.red)”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.