Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunere socanta facuta de un deputat: Cetatenii sa manance mai putin pe timp de criza!

mancare

O propunere facuta de un deputat poate parea o gluma, dar nu este. El le recomanda cetatenilor sa manance mai putin pe timp de criza, mai ales ca in perioada aceasta ei au stomacul umplut dupa mesele de Craciun.

Deputatul rus Ilia Gaffner a facut aceasta propunere, scrie vineri ziarul spaniol 'ABC', in contextul in care alimentele sunt cu 25% mai scumpe in Rusia in aceasta perioada, decat in ianuarie 2014.

'Dacă nu avem posibilităţi, trebuie să ne aducem aminte că suntem cu toţii ruşi, că am suportat foame şi frig, orice. Trebuie să ne gândim la sănătate. De exemplu, să mâncăm mai puţin', a afirmat politicianul care face parte din partidul Rusia Unită, al preşedintelui Vladimir Putin. El a deplâns însă faptul că 'acest lucru nu se întâmplă totdeauna', amintind în acest sens că 'mesele îmbelşugate de la Crăciun au trecut şi lumea şi-a umplut stomacul'.

'Preţurile la alimente au crescut cu 25 % faţă de luna ianuarie din anul trecut. Dar nu văd nicio mare tragedie în asta', a mai spus acest membru al adunării regionale din Ekaterimburg, într-un interviu acordat portalului newdays.ru în timp ce se afla într-un supermarket.

Aceste afirmaţii au fost făcute în contextul în care ruşii resimt tot mai puternic urmările sancţiunilor impuse de occident din cauza implicării Rusiei în conflictul din Ucraina, deprecierea rublei şi scăderea vertiginoasă a preţului petrolului. Unele alimente, electrocasnice şi maşini din import costă chiar de două ori mai mult decât în urmă cu câteva luni. Cele mai recente date oficiale arată că inflaţia interanuală din Rusia a trecut de 10 %, ajungând, pentru prima dată în ultimii cinci ani, la o valoare cu două cifre.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.