Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunerea făcută de PNL pentru retrimiterea proiectului de modificare a Codului de procedură penală a fost respinsă

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Plenul Camerei Deputaţilor a respins luni propunerea PNL de a retrimite proiectul de modificare a Codului de procedură penală la Comisia specială pentru elaborarea legilor Justiţiei, informează Agerpres.

"PNL solicită să retrimiteţi la comisia specială proiectul pentru modificarea Codului de procedură penală. PNL respinge cu fermitate procedura pe care dumneavoastră vă propuneţi să o adoptaţi astăzi, şi anume, în necunoştinţă de cauză, să începem cei mai mulţi dintre noi o dezbatere pe acest proiect, în condiţiile în care abia acum câteva minute a fost dat votul în comisia specială. Deci, oameni buni, veţi primi o piatră de temelie pentru funcţionarea sistemului judiciar, Codul de procedură penală în curând, nici nu îl aveţi în faţă cei mai mulţi dintre dumneavoastră, va trebui să vă pronunţaţi astăzi, să daţi vot final pe aceasta lege. Este nefiresc, justifică doar un comportament disperat, un comportament care nu are nicio logică cu dezbaterea transparentă şi cu principiile democratice de elaborare a legilor în România", a spus liderul grupului PNL de la Camera Deputaţilor, Raluca Turcan.

Vezi și: Solicitarea făcută de USR pentru reexaminarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr.304/2004 a fost respinsă în plen

La rândul său, liderul grupului USR, Claudiu Năsui, a menţionat că majoritatea parlamentară încalcă Regulamentul Camerei Deputaţilor.

"Reamintesc, stimaţi colegi, că chiar acum când dorim să începem dezbaterea pe acest Cod de procedură penală comisia nu şi-a dat încă raportul, dezbate şi ea. Noi nu doar că nu avem încă raportul, ne pregătim să dăm vot final pe un lucru care nu s-a dat încă. Puteţi să faceţi ce vreţi cu majoritatea dumneavoastră, dar nu încălcaţi Regulamentul, pentru că lucrul acesta va avea consecinţe pe termen lung, vor fi alte guverne, alte Parlamente, alte legislaturi care vor veni. Dacă nu respectăm Regulamentul, atunci s-a terminat cu democraţia în România", a afirmat Năsui.

Deputaţii au respins la vot propunerea de retrimitere la comisie a proiectului cu 75 voturi "pentru", 136 voturi "împotrivă" şi 5 abţineri. Deputatul PMP Petre Movilă a solicitat amânarea cu două zile a dezbaterilor.

"Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede termene clare, timpul în care raportul trebuie să ajungă înaintea dezbaterilor. Ar trebui măcar să vă asumaţi să modificaţi Regulamentul care este mereu omorât de votul pe care îl dă majoritatea PSD-ALDE şi alţi susţinători. PMP vă solicită amânarea cu două zile a dezbaterilor, până miercuri când avem şedinţă de plen, astfel încât în cele două zile care vor trece să avem timp să ne uităm pe acest raport, să putem dezbate în cunoştinţă de cauză", a menţionat Movilă.

Preşedintele de şedinţă, Gabriel Vlase, şi-a anunţat colegii că raportul este deja scris, urmează să fie distribuit liderilor şi grupurilor şi dezbaterile vor începe în momentul în care raportul va fi distribuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.