Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunerea FSLI - Cine ar trebui să facă testele rapide pentru elevi

fsli.ro
FSLI

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) cere ca testarea elevilor cu teste antigen din salivă să fie făcută de părinți. Sindicaliștii au lansat o petiție în acest sens, notează Mediafax.

FSLI a lansat o petiție prin care protestează față de aplicarea instrucțiunii privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste rapide antigen din salivă a elevilor în școli.

Sindicaliștii susțin că având în vedere numărul mare de elevi dintr-o clasă, dar și de la nivelul unității, testarea nu se poate realiza într-un interval timp scurt, ceea ce va afecta semnificativ desfășurarea procesului de predare-învățare-evaluare.

De asemenea, FSLI arată că angajații din învățământ nu beneficiază de echipamente de protecție absolut necesare pentru evitarea infectării cu acest virus, care se transmite prin intermediul secrețiilor eliminate de către persoanele infectate.

„Testarea tuturor elevilor în sala de clasă va crește riscul infectării acestora, dar și a salariatului care este responsabil de testare, având în vedere, atât numărul de elevi, prezenți concomitent în sala de clasă, dar și dimensiunile acestora; astfel, scopul prevenției nu va fi atins, ci, din contră, se creează premise pentru transmitere între elevi”, mai arată sindicaliștii.

Conform acestora, colectarea testelor folosite trebuie să se facă în condiții de siguranță, lucru care nu se poate realiza în școală. FSLI mai spune că nu are pârghii pentru a putea obliga elevii să vină nemâncați la școală și că administrarea testelor necesită existența acordului informat al părintelui.

„Pentru aceste considerente, vă solicităm să dispuneți modificarea Instrucțiunii privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în unitățile de învățământ, astfel încât aceste teste să fie realizate de părinți”, transmite FSLI.

Profesorii sunt îndemnați să semneze o petiție pe care să o trimită Ministeului Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.