Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunerea lui Cioloș pentru Ministerul Educației, 'CĂLĂUL' lui Ponta

monitorulcj.ro
ponta ingrijorat

Mircea Dumitru, actualul rector al Universităţii din Bucureşti, a fost propus de premierul Dacian Cioloş în funcţia de ministru al Educaţiei, în locul lui Adrian Curaj. Mircea Dumitru a fost cel care a avut curajul să-l contrazică pe ministerul Educației de la acel moment și să declare teza lui Ponta ca fiind plagiat.

Cine sunt cei 3 miniștri pe care îi vrea Dacian Cioloș

Mircea Dumitru declara, în calitate de rector al Universității din București, în 2012, când s-a evaluat teza de doctorat a domnului Ponta, doar Ministerul Educaţiei poate decide retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, întrucât acesta este demnitar.

Amintim că Victor Ponta ar putea rămâne fără titlul de doctor în drept. Decizia o va lua în acest context noul ministru al Educatiei, Mircea Dumitru, care va urma să emită ordinul de retragere a titlului de doctor în drept al lui Victor Ponta, după ce CNATDCU a decis că teza sa de doctorat e un plagiat, care a propus retragerea titlului academic.

Menghina se strânge în jurul evazioniștilor. Propunerile CE pentru lupta împotriva spălării banilor

***

Mircea Dumitru este profesor universitar. Din decembrie 2015, a fost rector al Universității din București, iar din 2016, Președinte al Comisiei de Filosofie și membru al Consiliului General al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Anterior a fost rector al Universității din București în perioada 2011-2015 și prorector între 2008-2011. A fost membru al CNADTCU în 2012-2016 și Președinte al panelului Științe Umaniste și Arte al CNATDCU în perioada 2010-2012. În perioada 2000-2008 a fost Decan al Facultății de Filosofie, Universitatea din București.

Din 1998 este Doctor în Filosofie al Universității din București și, din același an, Doctor în Filosofie al Tulane University, New Orleans, Louisiana, SUA. A publicat trei cărți de autor și este coautorul unui manual de logică și argumentare. A coordonat colecția Filosofie contemporană a Editurii Polirom, Iaşi, a publicat zeci de studii și articole în reviste și volume de specialitate.

În 2001 a primit Premiul “Mircea Florian” al Academiei Române, pentru lucrarea “Modalitate şi incompletitudine. Logica modală ca logică de ordin superior”  Editura ‘Paideia’, Bucuresti, 2001. În iulie 2005 a primit Ordinul Bernardo O’Higgins, în grad de Mare Ofiţer, conferit de Preşedintele Republicii Chile.

Din septembrie 2014, este membru corespondent al Academiei Române. Este membru al Advanced Reasoning Forum și al Institute International de Philosophie, Paris și Președinte al Asociaţiei Române de Filosofie Analitică. În perioada 2002-2008 a fost membru în  board-ul ştiinţific al New Europe College, iar între 2011 și 2014, Președinte al European Society for Analytic Philosophy.

Vorbește fluent limba engleză și cunoaște limbile franceză și germană la un nivel mediu. S-a născut la București, la 14 iulie 1960. Este căsătorit și are doi copii, scrie realitatea.net.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.