Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Propunerea secretă pe care Volodimir Zelenski i-a făcut-o lui Klaus Iohannis și colegilor din NATO: 'Să ne gândim împreună la crearea unui hub NATO-Est'

iohannis zelenski iohannis

Ucraina propune Alianței Nord-Atlantice să creeze pe flancul său estic un hub militar NATO pentru această regiune, după modelul proiectului NATO pentru Sud, care funcționează deja la Napoli.

Potrivit Ukrinform, o declaraţie în acest sens a fost făcută de prim-adjuncta ministrului ucrainean de externe, Emine Djaparova, în timpul unui discurs online la o masă rotundă dedicată celor 25 de ani de parteneriat special între NATO și Ucraina, desfăşurată la Madrid. Ucraina trebuie și va continua să își consolideze interacţiunea cu Alianța, scrie rador.ro.

În discursul său video adresat șefilor de stat și de guvern la summitul NATO de la Madrid, președintele Volodimir Zelenski a subliniat necesitatea de a regândi modul în care este înţeles flancul estic al NATO. Prin urmare, propun să ne gândim împreună la crearea unui hub NATO-Est în partea de est a Alianței, de exemplu, în Polonia. Ca model, putem lua proiectul similar al hub-ului NATO-Sud, care funcționează deja cu succes (la Napoli, n.r.)” – a explicat Djaparova.

Diplomatul a adăugat că acest proiect poate crea o bază legitimă pentru atragerea partenerilor Alianței, în special a Ucrainei, într-o cooperare mai practică.

„Acest lucru va contribui la progresul nostru euroatlantic și ne va permite să creștem cooperarea în domenii atât de importante precum asigurarea securității frontierelor comune sau combaterea migrației ilegale, a contrabandei și a traficului de persoane” – a explicat viceministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.