Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prorectorul SNSPA: Când o fi fost Ludovic Orban serios?

Radu Pop
ludovic orban

Prorectorul SNSPA, Mihai Alexandru Ghigiu, consideră că acțiunile președintelui PNL Ludovic Orban nu-l recomandă pe acesta ca fiind „un om serios, care are o gândire strategică”, așa cum s-a caracterizat recent.

„Ieri, 27 mai 2021, la Constanța, domnul Ludovic Orban a afirmat că este „un om serios, care are o gândire strategică”.

Mă întreb când o fi fost domnia sa un om serios, pentru că eu și prietenii mei, cei cu care mai dezbat politică uneori, nu am observat acest lucru NICIODATĂ.

Să fi fost domnul Orban serios în decembrie 2007, când a fugit de la locul accidentului? Sau să fi fost prieteniile domniei sale, în timp ce era ministrul transporturilor sau premier, cu diferiți oameni de afaceri, mulți dintre ei anchetați de DNA și chiar condamnați, o notă de seriozitate? Sau poate a fost serios atunci când, în calitate de lider de partid, și-a făcut din cultivarea traseiștilor și impostorilor o strategie de partid, strategie care a făcut ca PNL-ul să piardă alegerile în decembrie 2020. Să fie o chestiune de „seriozitate și gândire strategică” atunci când își serbează ziua de naștere în instituțiile în care lucrează (în 2020, în sediul Guvernului României; în 2021, în sediul Parlamentului României), ignorând ostentativ regulile privind măsurile de protecție împotriva pandemiei, împotriva fumatului și consumului de băuturi alcoolice în instituțiile statului, adică cel puțin trei-patru infracțiuni/contravenții dintr-un foc?

La fel de bine, cred că trebuie să ne întrebăm și care este motivul pentru care Președintele României, domnul Klaus Iohannis, pe bună dreptate, i-a cerut demisia premierului Orban, în decembrie 2020. Probabil tot pentru că a fost observată „seriozitatea și gândirea strategică” de care a dat dovadă domnul Ludovic Orban pe perioada exercitării mandatului de premier.

Cred că țara noastră merită oameni politici cu adevărat serioși, iar tinerii din România – sunt convins – au ajuns deja la un nivel maxim de suportabilitate peste care nu vor mai accepta să le fie „planificat viitorul” de către oameni care nu au fost capabili să se ridice nici măcar la standardele bunului simț de ieri și de azi, cu atât mai puțin să înțeleagă cerințele zilei de mâine.

PS: Până la alegerile din 2024 mai sunt trei ani, iar politicienii, mai ales cei de la putere, ar trebui să ne spună mai multe despre cum guvernează țara azi și mâine, despre cum este respectat votul cetățenilor (dacă-l respectă!), acordat în decembrie 2020, nu despre cum visează ei să devină și mai puternici la următoarele alegeri”, a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, prorectorul SNSPA, Mihai Alexandru Ghigiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.