Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protecţia Consumatorilor a închis temporar bucătăria unui cunoscut complex hotelier din Colibiţa

Agerpres
ANPC Obor
Potrivit unui comunicat transmis de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud, verificările au fost efectuate în data de 13 iulie, iar echipa de control a fost condusă de condusă de comisarul şef adjunct Stelian Dolha .

"Comisarii ANPC au depistat în zona blocului alimentar şi bucătăriei complexului care serveşte masa pentru zeci de consumatori cazaţi în complexul hotelier, produse alimentare nesigure, fără informaţii de identificare, alimente depozitate în condiţii improprii sau/şi pregătite cu ustensile şi echipamente neconforme, cu igiena precară, cu depuneri de grăsime, urme de mucegai şi ulei ars", se precizează în comunicatul menţionat.

Ca urmare a neregulilor depistate, "care pun în pericol sănătatea consumatorilor deserviţi de operatorul din Colibiţa", comisarii CJPC Bistriţa-Năsăud au dispus măsura opriri temporare de la prestarea serviciilor blocului alimentar, respectiv bucătărie şi cameră frigorifică.

Activitatea din zonele închise nu va putea fi reluată decât după remedierea deficienţelor.

De asemenea, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 55.000 lei şi avertisment.

Au fost oprite definitiv de la utilizare produse în cantitate de 71,100 kg cu valoare de 2164,70 lei.

"Atunci când atragi consumatori de la sute de kilometri depărtare cu promisiunea că vor avea parte de o adevărată oază de relaxare în zona cu cel mai ozonat aer din ţară şi de-o vacanţă binemeritată, nu-ţi poţi permite să le pui în pericol sănătatea şi starea de bine prin asemenea practici. Operatorul poate să-şi reia activitatea din zona bucătăriei şi blocului alimentar abia după ce demonstrează că şi-a remediat deficienţele şi are condiţii optime de pregătire a alimentelor. Comisarii CJPC vor continua să urmărească activitatea operatorilor din zonele frecventate de turişti şi să facă atât controale tematice cât ai punctuale, la sesizări", a declarat comisarul şef adjunct CJPC Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, citat în comunicatul menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.