Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protecţia Consumatorilor Galaţi a aplicat, în ultimele trei luni, 145 de amenzi contravenţionale

The Sikkim Chronicle
Protectia Consumatorilor

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi a aplicat, în ultimele trei luni, 145 de amenzi contravenţionale, în valoare de 382.900 lei, şi 151 de avertismente, în urma controalelor efectuate la operatorii economici, informează, joi, reprezentanţii instituţiei.

Potrivit acestora, în ultimele trei luni, CJPC Galaţi a desfăşurat 437 acţiuni de verificare, având la bază 17 tematici naţionale sau proprii de control şi soluţionarea a 286 de sesizări şi reclamaţii primite din partea consumatorilor, finalizate în proporţie de 99%, conform agerpres.

În acelaşi interval de timp, au fost realizate 350 de acţiuni de informare, educare şi consiliere a consumatorilor şi operatorilor economici privind modificările legislative în domeniu.

În detaliu, CJPC Galaţi a desfăşurat, în perioada menţionată, 420 acţiuni de supraveghere a calităţii produselor şi serviciilor structurate astfel: pe piaţa produselor alimentare - 33% din numărul total al acţiunilor, pe cea a produselor nealimentare - 34%, pe cea a prestărior de servicii - 30%, iar în domeniul serviciilor şi produselor financiare - 3%.

În urma acestora, au fost aplicate 145 amenzi contravenţionale, în valoare de 382.900 lei, şi 151 de avertismente.

Sancţiunilor menţionate li s-au adăugat şi măsuri complementare de oprire definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de circa 14.000 lei şi de oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare de peste 290.000 lei.

În urma controalelor realizate în această perioadă, consumatorii au fost despăgubiţi cu sume care se ridică la un total de peste 140.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.