Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Protejarea vieții creează pacea', tema inițiativei de rugăciune promovată de Biserica Catolică din Japonia

digi24.ro
Japonia

“Protejarea vieții creează pacea”: aceasta este tema ediției din 2021 a inițiativei de rugăciune “Zece zile pentru pace”, promovată de Biserica Catolică din Japonia, cu desfășurare anuală, între 6 și 15 august, în amintirea victimelor bombardamentelor atomice de la Hiroshima și Nagasaki, din 6 și 9 august 1945, potrivit vaticannews.va.

Tema inițiativei din acest an a fost anunțată printr-un mesaj al președintelui episcopatului japonez, episcopul de Nagasaki, mons. Joseph Mitsuaki Takami. “Protejarea vieții creează pacea” trimite la motto-ul călătoriei apostolice a papei Francisc în Japonia, din noiembrie 2019.

În prezent, a subliniat prelatul, pacea și “stabilitatea comunității internaționale” sunt supuse multor amenințări: conflicte armate, dificultăți trăite de refugiați în toată lumea și tensiunile dintre Statele Unite și China care provoacă “un nou război rece”. De aceea, “este necesar să se îndemne țările să continue eforturile în favoarea unui dialog plin de răbdare, în vederea construirii unor relații mai bune”.

Mons. Takami a evidențiat faptul că, în ciuda intrării în vigoare a “Tratatului privind interzicerea armelor nucleare”, în data de 22 ianuarie a.c., există încă țări care nu au ratificat tratatul, de aceea este necesară rugăciunea și încurajarea cât mai multor state în vederea aderării la tratat, deoarece “armele de distrugere în masă amenință pacea”.

În plus, în alte regiuni ale lumii, precum “Myanmar și Afganistan”, populațiile asistă la ignorarea propriilor “drepturi ale omului” și sunt “constrânse să trăiască în absența reconcilierii”, din cauza “puterilor și a forțelor deviate” care, în loc să dea prioritate vieții umane, urmăresc “bogăția națională”.

Președintele episcopatului japonez amintește totodată că, până în prezent, pandemia de Covid-19 a provocat circa 193 de milioane de contagieri, și peste 4 milioane de morți, generând grave dificultăți în rândul multor populații. Mons. Takami face apel la solidaritate internațională, subliniind că națiunile ar trebui “să se ajute și să se sprijine reciproc”, deoarece este necesară “respectarea demnității vieții tuturor în mod egal, întărind încrederea reciprocă, în calitatea de frați și surori”.

Inițiativa “10 zile pentru pace” a fost promovată de Biserica Catolică din Japonia în 1982, în anul succesiv vizitei sfântului Ioan Paul al II-lea la Hiroshima. La această inițiativă a participat, în 2013, și cardinalul Peter Appiah Turkson, pe atunci președinte al Consiliului Pontifical pentru Dreptate și Pace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.