Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest al angajaților Filarmonicii Banatul din Timișoara: Ce nemulțumiri au

AP
oameni stat paralel umbra

Zeci de angajați ai Filarmonicii Banatul au organizat, miercuri, un protest spontan în fața instituției, nemulțumiți fiind de atitudinea pe care o are directorul Ioan Gârboni. Angajații spun că acesta le vorbește urât și că anumite drepturi nu le sunt respectate, potrivit Mediafax.

66 dintre cei 191 de angajați ai Filarmonicii Banatul din Timișoara au organizat, miercuri, un protest spontan în fața instituției. Salariații nemulțumiți, care fac parte din Sindicatul Filarmonicii Banatul, sunt în conflict cu directorul instituției, Ioan Gârboni, de peste doi ani, iar negocierile privind contractul colectiv de muncă au eșuat.

Angajații nu sunt de acord cu comportamentul pe care-l are Ioan Gârboni și acuză faptul că nu li s-au respectat mai multe drepturi. În plus, angajații spun că acesta le vorbește urât.

Prin urmare, miercuri, salariații nemulțumiți s-au adunat pe scările de la intrarea în instituție, ținând în mâini afișe cu mesaje precum “Gata cu minciuna”, “Muzicienii Filarmonicii Banatul cer normalitate”, “Salvați muzica”, “Timișoara 2021 are nevoie de Filarmonică”, “Vrem respect din partea autorităților” sau “Stop abuzurilor”. Ulterior, angajații instituției s-au mutat la balconul Filarmonicii Banatul, unde intenționează să țină pe rând pancartele cu mesajele prin care își arată nemulțumirea până la ora 14.00.

“Astăzi am dorit să fim mai vocali și mai vizibili, am ieșit pe scările instituției, am înțeles că doar de mâine o să avem dreptul, așa că ne-am mutat sus. Ne aflăm în a treia zi de negocieri, din câte am înțeles, lucrurile nu merg foarte bine și vrem să ne facem mai bine auziți. Suntem 66 de persoane, majoritatea din orchestră, câțiva din cor și din serviciul administrativ. Suntem la serviciu, studiem, manifestăm și așteptăm să dea bunul Dumnezeu să se întâmple o minune, o minune care, în opinia mea, nu mai vine de câțiva ani”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dorin Ioan Tudorache, timpanist și șeful de compartiment al instrumentelor de percuție din cadrul Filarmonicii Banatul.

Acesta consideră că singura soluție pentru rezolvarea conflictului izbucnit între sindicaliști și directorul Filarmonicii Banatul ar fi ca Ioan Gârboni să-și dea demisia din funcție.

“În opinia mea, după 13 ani de directorat ai domnului Gârboni, sau mai bine zis ai fostului nostru coleg, cea mai bună soluție ar fi plecarea, ar fi demisia, o demisie de onoare, o demisie elegantă. Eu nu știu cum se vor putea rezolva. Eu îl cunosc bine pe Gârboni, îl cunosc foarte bine, eu nu văd la ce rezultat amiabil am putea ajunge. Am început la ora 10.30 protestul spontan și vom sta până la ora 14.00. Sunt unii care studiază, sunt unii în hol și venim și ținem pancartele pe rând. Suntem toți 66 aici, semnăm pe o condică separată. În momentul acesta, contractul meu de muncă este suspendat și mie, din salariul meu, în fiecare secundă îmi scade cu câte un bănuț. Probabil asta se dorește de către domnul Gârboni”, a precizat Dorin Ioan Tudorache.

Sindicaliștii s-au întâlnit, miercuri, și cu reprezentanții Primăriei Timișoara. Un protest spontan urmează să fie organizat în fața Filarmonicii Banatul și joi, între orele 10.30 și 14.00.

Cei 66 de angajați ai Filarmonicii Banatul nemulțumiți de activitatea directorului Ioan Gârboni au declanșat recent greva generală, astfel că nu au urcat pe scena instituției pentru a susține concertul de deschidere al noii stagiuni, acesta fiind anulat.

Directorul Filarmonicii Banatul nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere, la ora transmiterii acestei știri fiind în negocieri privind încheierea contractului colectiv de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.