Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest al ecologiștilor în Portul Constanța, după ce o barjă cu cărbune s-a scufundat: 'Ce așteaptă autoritățile? Un alt dezastru ecologic?'

Twitter
Greenpeace

Ecologiștii de la Greenpeace au protestat, joi, în Portul Constanța, după ce o barjă încărcată cu cărbune s-a scufundat, marți după amiază, din cauze necunoscute încă, în apropierea unei dane, conform Mediafax.

„1.700 de tone de cărbune rusesc s-au scufundat în portul Constanța, autoritățile se pregătesc pentru un adevărat dezastru ecologic. Combustibilii fosili sunt principalii responsabili pentru criza climatică în care ne aflăm. Deșertificarea, seceta, inundațiile, fenomenele meteorologice extreme au deja impact asupra comunităților din care facem parte, dar și din toată lumea. În același timp, combustibilii fosili rusești alimentează războiul din Ucraina și susțin mașinăria de război a lui Putin”, potrivit paginii de Facebook a Greenpeace.

Potrivit sursei citate, „aceste două crize ar fi trebuit ca până acum să fi convins autoritățile naționale și europene să pună un embargou pe combustibilii fosili din Rusia și să facă o prioritate din energia verde, curată”.

„Ce așteaptă autoritățile? Un alt dezastru ecologic pentru a-și asuma o decizie care va fi în beneficiul oamenilor și al naturii?”, se arată în finalul postării.

Conform fotografiei care însoțește mesajul, ecologiștii au afișat pancarte cu mesajul „Stop combustibililor fosili din Rusia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.