Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest al extremei dreapta la Kiev: Se doreste dezarmarea Sectorului de Dreapta

kiev

Reprezentantii extremei dreapta ucrainene s-au strans miercuri in fata Presedintiei ucrainene, in Kiev, unde protesteaza fata de initiativa dezarmarii gruparii nationaliste Sectorul de Dreapta.

"Sectorul de Dreapta informeaza ca, potrivit unor informatii credibile, autoritatile se pregatesc pentru o provocare la scara mare impotriva unitatilor de voluntari. Pentru a preveni asemenea operatiuni, ne adunam in fata cladirii administratiei prezidentiale", arata un comunicat al Sectorului de Dreapta, citat de Sputnik.

Protestul vine la scurt timp dupa ce fortele armate ucrainene au incercat sa dezarmeze unitatile de voluntari stationate in regiunea Dnipropetrovsk.

Liderul Sectorului de Dreapta si consilier al sefului Statului Major al Armatei, Dmitro Yaros, a spus ca elita militara si politica a tarii a decis deliberat sa provoace un conflict intre nationalisti si armata, pentru a discredita unitatile de voluntari.

Guvernul ucrainean insista ca toate unitatile de voluntari sa devina oficial parte a fortelor armate ucrainene sau ale Garzii Nationale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.