Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTEST cu maşini în jurul Parlamentului. Proiectul lui Tăriceanu, vizat/ FOTO

Proiectul de depolitizare a numirii şefilor de parchete, prin care preşedintele este exclus din procedură, este dezbătat azi de senatori. Proiectul a fost inițiat chiar de Călin Popescu Tăriceanu, șeful Senatului. În semn de protest faţă de acest proiect, mai mulți bucureșteni ieșit în stradă, însă nu pe jos, ci cu maşinile. Manifestanţii s-au strâns în Piaţa Constituţiei la ora 13.00, după care, la 13.30, au plecat într-un marş în jurul Parlamentului, cu steguri şi pancarte prinse de maşini.

Vezi şi: Bătălie pentru putere în USR. Cum se pregăteşte Cioloş să dea o nouă ţeapă. Planul fostului premier

Vezi şi: SURSE - Transferuri masive în Parlament: Tăriceanu racolează de la PNL

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii-şefi de secţii ai acestor Parchete, precum şi procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Consiliul Superior al Magistraturii dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată", prevede proiectul de lege.

Revocarea şefilor de parchete se face tot de către CSM, care se poate sesiza din oficiu, la cererea adunării generale sau, după caz, a procurorului general.

În prezent, procurorul general al României, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef DNA, adjuncţii acestuia, procurorii-şefi de secţii ai acestor Parchete, precum şi procurorul-şef al DIICOT şi adjuncţii acestuia sunt numiţi de către preşedinte, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM.

Proiectul de lege, iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu a fost adoptat tacit, anul trecut, de Camera Deputaţilor, iar Senatul este for decizional în acest caz.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.