Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Transferuri masive în Parlament: Tăriceanu racolează de la PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

În Parlament încep mișcările de trupe și negocierile pentru salturile la alte partide. Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este cu ochii pe parlamentarii PNL și forțează transferuri masive.

Citește și: Ciutacu face public un mandat de supraveghere: 'Înţeleg că ne-au interceptat de pomană?'

Surse din ALDE ne-au precizat că ar fi deja opt parlamentari PNL care ar fi dispuși să treacă la ALDE, dar fiecare așteaptă clarificarea situației din partid.

Între Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu este o luptă surdă în ALDE, iar fostul lider al PC amenință că va pleca cu oamenii săi fideli, membri ai fostului Partid Conservator. Întreaga bătălie este una pentru sferele de influență din partid, mai ales că alianța de guvernare a început să împartă funcțiile importante, iar ALDE are funcții importante de ocupat în teritoriu.

Surse din ALDE ne-au rezumat destul de simplu jocul între cei doi copreședinți: Tăriceanu vrea Congres ALDE organizat înainte de cel al PNL, pentru a avea situația lămurită în partid, în timp ce Daniel Constantin vrea să amâne Congresul ALDE după ce al PNL.

Miza acestei strategii este rolul pe care fiecare dintre tabere vrea să-l joace. Tăriceanu, dacă va deveni președinte unic al ALDE va putea specula și îi va atrage pe cei opt parlamentari PNL despre care vorbeam, parlamentari care așteaptă Congresul PNL pentru a vedea în ce ape se scaldă.

De partea cealaltă, Daniel Constantin ar dori să organizeze Congresul ALDE după cel al PNL, pentru a preîntâmpina o eventuală infuzie de liberali, pentru că aceștia ar veni să ia locurile fostului PC. Luptând împotriva lui Tăriceanu, odată ajuns președinte unic, acesta îi va mazili din funcții pe oamenii lui Daniel Constantin.

Negocierile sunt purtate, transferurile agreate de ambele părți, dar fiecare așteaptă mutările de pe tabla de șah. Va fi un început de vară extrem de interesant, cu mutări și jocuri politice subterane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.