Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest în Capitală față de OUG pe Justiție: 'E în pericol România' - FOTO-VIDEO

Facebook Marilena Piuca
Protest Piața Victoriei 03.04.2019

Peste 100 de persoane s-au strâns miercuri, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de ordonanţele de urgenţă în domeniul legislaţiei penale, despre care au apărut informaţii că ar fi pregătite de Guvern.

Citește și: Guy Verhofstadt îi dă LOVITURA FATALĂ lui Călin Popescu: Partidul său, ALDE, va fi EXCLUS din grupul omonim din Parlamentul European

Câţiva protestatari au încercat să ocupe o bandă de circulaţie din faţa Guvernului, însă jandarmii i-au trimis înapoi în scuarul din centrul pieţei.

Forţele de ordine au instalat garduri de protecţie pentru a delimita protestatarii de traficul rutier, relatează Agerpres.

Cei prezenţi în piaţă scandează "Jandarmeria apără hoţia", "Justiţie, nu corupţie" şi flutură steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

Cei care protestează se tem că în ședința de guvern o să fie adoptată o Ordonanță de Urgență în domeniul justiției. Mobilizarea la protest s-a făcut pe Facebook: "La ora 16:00, vom fi în fața Guvernului pentru a transmite un semnal clar prim-ministrului României că o eventuală adoptare a unei ordonanțe nu va rămâne nesancționată și că vom protesta până la căderea Guvernului. Vino și tu, e în pericol România și parcursul ei democratic european!

Toate informatiile publice și pe surse indică în mod credibil că Guvernul Dăncilă pregătește adoptarea astăzi, în ședința de guvern de la ora 16:00, a unei ordonanțe de urgență de modificare a codurilor penale în sensul unei amnistii mascate, inclusiv prin reducerea termenelor de prescripție sau extinderea termenului pentru recursul în anulare”

Într-o intervenție televizată la postul de televiziune Realitatea TV o tânără care protesta a spus: „Normal că viața mea e schimbată. Trebuie să urmărim știrile ca sa fim la curent cu ce vor ei sa facă în justiție.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.