stiripesurse.ro

 
DESCARCA APLICATIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
FII LA CURENT CU STIRILE DIN CATEGORIA TA PREFERATA: URMARESTE-NE

Protest în centrul Capitalei: Se cere demisia lui Dacian Cioloş

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) şi al organizaţiilor din cadrul Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC) au ieşit astăzi în stradă, cerând în faţa Guvernului anularea unei ordonanţe privind drepturile salariale. Restricţii de circulaţie vor fi în zona Piaţa Victoriei până la ora 18.00. "Cerem demisia lui Dacian Cioloş. Acest guvern nu e în stare să ţină situaţia sub control", a spus unul dintre protestatari la Antena 3.

Vezi şi: Dacian Cioloş, huiduit la Iaşi

Militarii cer "anularea de către Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, a art. 40 din OUG 57/2012, urmând ca definirea venitului brut ca baza de calcul pentru pensiile militare de stat să se facă în cuprinsul Ordinului comun de aplicare; la deschiderea noii sesiuni parlamentare, Guvernul să solicite Parlamentului, spre analiză şi avizare, proiectul Legii unice a salarizării, care va intra în procedură de urgenţă în Parlament, până la sfârşitul acestei prime sesiuni; instituirea salariului minim pe economie să se facă prin Hotărâre de Guvern, până la 01.03.2016; Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice să iniţieze un nou proiect al Legii pensiilor, care să facă distincţiile necesare din punctul de vedere al statutului juridic, între pensii, ajutoare sociale, rente şi indemnizaţii, cu luarea în calcul, pentru pensii, a procentului de 45 % din salar iul mediu brut pe economie", potrivit unui comunicat remis presei.

Vezi şi: ALERTĂ Bucureştiul va fi ocupat astăzi: Zeci de mii de oameni ies în stradă

Protestatarii solicită ca a 13-a pensie, hotărâtă de precedentul Guvern pentru decembrie 2015, să fie acordată în aprilie 2016 doar pensionarilor cu pensii al căror cuantum se situează sub valoare salariului minim pe economie. Mai cer anularea, prin OUG sau retragerea avizului dat către Camera Deputaţilor, a OUG 95/2014 şi repunerea în plată a beneficiarilor, conform Legii 341/2004, în procentajul legal stabilit, spun cei de la gandul.

Citeşte şi: Antena 3 face noi dezvăluiri despre sponsorul lui Băsescu: Afaceri de sute de milioane cu statul


CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.