Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest în fața Ministerului Culturii: sindicaliștii îl sprijină pe prim-balerinul Vlad Mărculescu

sibiu100.ro
Ministerul Culturii

Federația Sindicatelor din Instituții de Cultură, organizează în data de 21.10.2020 între orele 1000 – 1200 o acțiune de protest în fața Ministerului Culturii la care vor participa membrii federației din sindicatele afiliate.

Citește și: GALERIE FOTO - O organizație caritabilă i-a cumpărat unui bunic din vârf de munte o sobă și un frigider pentru a trece cu bine peste iarnă

Acțiunea de protest este organizată din solidaritate cu colegii Sindicatului Artis Moldova, sindicat constituit în cadrul Operei Naționale Române Iași, care protestează, în fața instituției, împotriva abuzurilor în formă continuată ale managerului instituție, abuzuri care au culminat cu concedierea prim-balerinului Vlad Mărculescu.

„Vom solicita Ministrului culturii demiterea sau suspendarea managerului instituției, Opera Națională Română Iași, ținând cont de faptul că în urma controlului efectuat de Corpul de Control al Ministrului Culturii au fost descoperite nereguli majore în cadrul instituției. Raport corpului de control al Ministrului Culturii a fost transmis către organele abilitate în vederea efectuării de cercetări și dispunerii măsurilor legale ce se impun. Acest fapt poate determina suspendarea ori chiar demiterea managerului instituției.

Totodată dorim să atragem atenția asupra nevoii de modificare Ordonanței de Urgență nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură aprobată prin Legea nr. 269/2009, act normativ care trebuie pus în acord cu realitatea și adaptat nevoilor sectorului cultură în ansamblul său, iar ministerul trebuie să înțeleagă și să contribuie la elaborarea unui act normativ bun pentru sectorul cultură cu atât mai mult cu cât la Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, se află pe masa comisiei pentru cultură un proiect de modificare a Ordonanței de Urgență nr. 189/2008 privind managementul instituțiilor publice de cultură aprobată prin Legea nr. 269/2009”, se arată într-un comunicat de presă al Federației Sindicatelor din Instituții de Cultură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.