Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest în fața Ministerului Finanțelor: Angajații din penitenciare anunță că ies în stradă alături de polițiști

Luni, 17 ianuarie 2022, în fața Ministerului Finanțelor, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) se alătură protestului polițiștilor reprezentați de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Angajații din poliție și din penitenciare cer deblocarea salariilor si pensiilor, actualizarea normei de hrană și de echipare la nivelul anului 2022.

„Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că, prin lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, clasa politică urmărește deprofesionalizarea și slăbirea autorității oamenilor legii în fața infractorilor. Combaterea criminalității, siguranța națională, liniștea publică și protecția cetățeanului nu se pot realiza cu un polițist lipsit de dotări tehnice, fără acces la pregătire profesională eficientă, epuizat de sute de ore suplimentare și fără sprijin real din partea factorilor de conducere.

În concluzie, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) este de părere că, În România, nu se poate vorbi de stat de drept, atâta timp cât angajații din poliție și din penitenciare nu sunt plătiți în mod corespunzător și nu sunt instruiți să aplice legi eficiente în combaterea criminalității. Pe termen mediu și lung, cetățeanul va deconta aceste lipsuri, iar infractorii vor profita din ce și ce mai mult”, se arată într-un comunicat al FSANP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.