Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest în fața Parlamentului în plină stare de alertă

Inquam Photos / George Calin
protest ambulantieri

Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România organizează, miercuri, în intervalul orar 10:00 - 12:00, în Bucureşti şi în toate serviciile de ambulanţă din ţară, un protest pe fondul nemulţumirilor generate de amânarea proiectelor cu impact asupra personalului şi organizării serviciilor de ambulanţă.

'În Bucureşti, protestul se va desfăşura prin pichetarea intrării în Parlamentul României - Camera Deputaţilor - intrarea Parcul Izvor, acţiune la care vor participa toţi preşedinţii (liderii) organizaţiilor sindicale membre în FNSAR şi membrii Biroului Executiv FNSAR, îmbrăcaţi în echipamentul de lucru cu vesta şi şapca de protest, mănuşi, mască şi viziere', se arată în comunicatul transmis AGERPRES.

În sediile centrale ale serviciilor de ambulanţă (în curte) vor participa membri de sindicat ai organizaţiei locale, reprezentaţi de FNSAR care vor avea ţinuta în echipamentul de lucru cu vesta şi şapca de protest, mănuşi, mască şi viziere, şi se va respecta distanţarea între protestatari de minimum 1,5 m.

PRĂPĂD în corporații, din cauza PANDEMIEI de coronavirus: se pregătesc concedieri MASIVE

Această primă formă de acţiune sindicală este provocată de 'nemulţumirea angajaţilor din Serviciile Publice de Ambulanţă, respectiv a membrilor de sindicat reprezentaţi de Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România (FNSAR), urmare a deciziilor incorecte luate de forurile centrale de stat (Preşedinţie, Parlamentul României, Guvernul României şi ministere), indiferenţa prin amânarea proiectelor care au impact asupra personalului şi organizarea serviciilor de ambulanţă, cât şi indiferenţa văzută prin faptul că nu s-a răspuns la adresele înaintate oficial de o federaţie reprezentativă la nivel de servicii de ambulanţă, federaţie recunoscută prin lege ca partener social', se arată în comunicatul de presă al FNSAR.


Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că forma finală a proiectului care a adus completări la OUG nr. 43/2020, trimis la promulgare, nu a cuprins propunerile lor deşi era ultima lor speranţă 'că se va face dreptate în Camera Deputaţilor pentru personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă care a desfăşurat activitatea în teren în perioada stării de urgenţă şi nu numai, în vederea acordării stimulentului de risc în lupta cu COVID-19, stimulent mult trâmbiţat de actualul Guvern şi Preşedintele României'.

Miercuri, toate ambulanţele vor purta afişul pe format A4 cu inscripţia vizibilă "PROTEST NAŢIONAL". Protestatari vor avea afişe tot format A4 cu inscripţia "EU PROTESTEZ".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.