Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest în fața Prefecturii din Sfântu Gheorghe: medicii se împotrivesc înghețării salariilor

pumn

Sindicatul Sanitas Covasna va picheta marţi sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în semn de protest faţă de decizia Guvernului de a îngheţa salariile., informează Agerpres.

Potrivit liderului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, la acţiunea de pichetare, ce va avea loc începând cu ora 12, vor participa între 70 şi 90 de membri de sindicat, angajaţi în sectorul de sănătate publică şi de asistenţă socială.

"Suntem nemulţumiţi total de faptul că Guvernul României începând cu 1 ianuarie 2021 a decis să nu respecte legea, îngheţând salariile unor categorii importante din cele două sectoare de activitate, prin această decizie jignind personalul şi efortul pe care fiecare din aceştia îl depun zi de zi la locul de muncă de mai bine de 11 luni. (...) Această stare de nemulţumire în rândul tuturor salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială este una reală şi rezultată din neaplicarea la termen a unor acte normative care prevăd acordarea de creşteri salariale unor categorii cu venituri mici, respectiv infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, TESA, etc. sau acordarea stimulentului de risc stabilit clar încă din vara anului 2020 pentru cei din asistenţă socială, unităţi medico-sociale sau unităţi private de îngrijiri la domiciliu. (...) Această acţiune este doar una din cele stabilite de noi la nivel naţională prin care încercăm să sensibilizăm Guvernul României să revină asupra deciziei luate, să corecteze aceste inechităţi şi să asigure un climat de normalitate în cele două sectoare de activitate greu încercare în ultimele 11 luni de la debutul pandemiei", a declarat, luni, Vasile Neagovici.

Citește și: Vasile Dîncu explică de ce l-ar vrea pe Robert Negoiță din nou în PSD: 'Este un proiect al nostru'

Acesta a mai menţionat că principalele revendicări sunt aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 - Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporurilor de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată, acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială, unităţi medico-sociale şi asociaţii sau fundaţii care acordă îngrijiri pacienţilor suspecţi COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.